Zirve Üniversitesi 1042 mezun verdi

Zirve Üniversitesi fakülteleri ilk mezunlarını verdi. 5 yıl önce Gaziantep'te kurulan Zirve Üniversitesi eğitim, hukuk, mühendislik, iktisadi ve idari bilimleri fakültelerinden bu yıl mezun olan toplam 1042 öğrenci sevincini düzenlenen törende...

Google Haberlere Abone ol
Zirve Üniversitesi 1042 mezun verdi

Zirve Üniversitesi fakülteleri ilk mezunlarını verdi. 5 yıl önce Gaziantep'te kurulan Zirve Üniversitesi eğitim, hukuk, mühendislik, iktisadi ve idari bilimleri fakültelerinden bu yıl mezun olan toplam 1042 öğrenci sevincini düzenlenen törende doyasıya yaşadı. 65 ülkeden öğrencinin yer aldığı Zirve Üniversitesi'ndeki tören renkli görüntülere sahne oldu.

Zirve Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine dünyanın çeşitlik ülkelerinden, çocuklarının heyecanına ortak olmak isteyen çok sayıda veli de katıldı. Ali İhsan Varol'un sunuculuğunu üstlendiği mezuniyet töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, üniversite ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

Salonu tıklım tıklım dolduran veli ve öğrencilere seslenen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, üniversitenin kuruluşunda yaşadığı heyecanı hala üzerinde taşıdığını kaydetti. Üniversitelerin değişmez bilim yuvaları olduğunu söyleyen Rektör Kısa, "Zirve Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu güne kadar binaları, kampusu, öğretim elemanları ve personeli değişti ve değişmeye devam edecek. Ancak tek birşey değişmedi ve değişmeyecek. O da bilime ve bilimsel araştırmaya verdiği değerdir." dedi.

Zirve Üniversitesi'nin de 5 yıl önce bu duygu ve düşüncelerle kurulduğunu dile getiren Kısa, "Hedefimiz, evrensel bilime üst düzeyde katkıda bulunmak, yetiştirdiğimiz öğrencileri içinde bulunduğu topluma faydalı bireyler haline getirmek, üretmelerini, toplumla bütünleşmelerini ve toplum var oldukça bizim de var olmamız gerektiğini düşünmelerini sağlamak. Bugün bunun gerçekleşmiş olduğunu görmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün 4 yıllık fakültelerimiz ilk mezunlarını, meslek yüksek okulumuzun ise 3'üncü mezunlarını, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitümüzden de yine 2'nci mezunlarımızı veriyoruz. Artık ülkemizde ve dünyanın değişik ülkelerinde, üniversitemizde aldıkları eğitimle, farklı iş kollarında hizmet eden gençlerimizle her an karşılaşabilmek durumundayız." şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ise "Bugün sürekli büyüyen ve gelişen güzel ülkemizin dünyada ve yakın coğrafyada rolünün daha da tartışıldığı 2014'lü yıllarda bu kadar genç ve pırıl pırıl insanın bir araya geldiği programda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gözleri pırıl pırıl, zihinlerin bilimin ışığıyla aydınlanmış, kalpleri ülkesinin sevdasıyla yanan bu kadar donanımlı genci bir arada görünce ülkem ve geleceğimiz adına çok umutlanıyorum, seviniyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, fakültelerin yanısıra Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Meslek Yüksek Okulu mezunları sırayla diplomalarını aldı. Üniversiteyi birincilikle bitiren Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu Mustafa Kekeç yaş kütüğüne ismini çaktı. Bölüm birincileri de törende çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Diplomaların dağıtılmasının ardından 335 fakülte, 650 enstitü, 57 de önlisans öğrencisi, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin sevincini yaşadı. Tören, düzenlenen kokteylle son buldu. CİHAN

Yorumlar