Zeybekçi: 'Hepsinin kökünü kazıyana kadar devam edecek'

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Allah şahit olsun ki, millet şahit olsun ki bu vatana, bu millete musallat olmuş ne kadar terör örgütü varsa hepsini kahredene kadar bu mücadele devam edecek. Hepsinin kökünü kazıyana kadar devam edecek."

Google Haberlere Abone ol
Zeybekçi: 'Hepsinin kökünü kazıyana kadar devam edecek'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Allah şahit olsun ki millet şahit olsun ki bu vatana, bu millete musallat olmuş ne kadar terör örgütü varsa hepsini kahredene kadar bu mücadele devam edecek, hepsinin kökünü kazıyana kadar devam edecek." dedi.

Denizli'nin Çivril ilçesindeki "demokrasi nöbeti"ne katılan Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un bu milletin dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazdığı bir demokrasi devrimi olduğunu, milletin demokrasisini kan, can, şehit vererek aldığını belirtti.
Bugün Ordu'da 3 askerin şehit edildiğini hatırlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Allah şahit olsun ki millet şahit olsun ki bu vatana, bu millete musallat olmuş ne kadar terör örgütü varsa hepsini kahredene kadar bu mücadele devam edecek. Hepsinin kökünü kazıyana kadar devam edecek. Allah'ın izniyle bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hele hele bugünlerde bu millete bu zulmü reva gören, bu ülkeye bu lekeyi süren, bu millete bu haksızlığı reva gören o başta kaçıp gidip de 40 yıl önce bu ülkeye saldığı tohumlar hareketlenmeye başlayınca, başına gelecekleri veya "onlar başarısız olursa ben ne olurum" diyerek kaçıp gidip de ABD’de saklanan o hain başta olmak üzere tamamının kökü kazınıncaya kadar, şehitlerin intikamı alınıncaya kadar durmak yok. İnşallah bunlardan hesap sormaya devam edeceğiz."

"Milletin adamını hesap edemediler"

Milletin tanka, ateş eden helikoptere, makineli tüfekle ateş eden terör örgütüne karşı yürüdüğünü, uçaklarla Meclisin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, köprülerin bombalanmasına karşın geri dönmediğini vurgulayan Zeybekci, "Bu milletin paralarıyla alınmış olan o silahları kuşandıklarında, helikopterlere, uçaklara, tanklara bindiklerinde zannettilerki bu millet kenara çekilecek. Hesap edemedikleri biri daha vardı. Ne yapar ne eder bu millete ulaşır, onlara bir emir verirse bu millet sokaklara dökülür. Onu hesap edemediler. Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler. Milletin adamını hesap edemediler." dedi.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin 2013'de şahlanarak dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ekonomisi olduğuna, bulunduğu coğrafyada söz sahibi olmaya başladığına değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Gezi olaylarında bu millet bunlara öyle bir tekme yapıştırdı ki geldikleri gibi gittiler. Gezi olaylarında İstanbul'da 160 yabancı ajan yakalandı iki gecede. Geldik 17-25 Aralık, o zaman bu hain örgüt devreye girdi. O zaman bu Pensilvanya'daki hain örgüt devreye girdi. 17-25 Aralık olaylarında bu ülkenin başbakanına yeniden kast ettiler, yeniden onu derdest etmek istiyorlardı. Bu millet, 2014'teki yerel seçimlerde, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öyle bir ders verdi ki bir daha kalkamazlardı.

O ablalar, abiler gelip (HDP'ye oy verin) demedi mi? O ihanet o zaman başlıyordu. Yani beraber bir araya gelmişlerdi. 7 Haziran seçimlerinde bu millet bunlara (HDP) yüzde 13 oy verdi. Bu hain örgüt, 20 Temmuz 2015'te terör eylemlerine başladı. Yani 7 Haziran seçimlerinden sonra bunlara giden emir şuydu: 'Siz kime sordunuz da silah bırakıp siyaset yapacaksınız. Bak biz güneyden Suriye'den sarıyoruz, Irak'tan kuzeyden sarıyoruz. İçeride de siz silaha sarılın, Türkiye'nin ömrü az kaldı. Ha gayret' deyip bunları bu milletin tepesine çıkarmadılar mı? Hendekleri bunlara kazdırmadılar mı? Aynı eldi. Bu millet bu hainlere dersini vermeye başladı, onları o kazdıkları çukurlara gömmeye başladı. Bu sefer son şanslarını kullandılar. Bu millete en büyük ihanet şansını kullandılar ve 15 Temmuz'daki o hain kalkışmayı başlattılar. Bu millet bunlara meydanlara çıkarak cevabını verdi. Bu ihanetin hesabı sorulacak."

Demokrasi nöbetine, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Neciip Filiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar