Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı iddiası

FETÖ üyeleri Zekeriya Öz ile Adil Öksüz'ün komşu bir ülkede yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı iddiası
FETÖ soruşturmaları kapsamında şu an firari olan eski Savcı Zekeriya Öz ile Gülen'in darbe girişimindeki bir numaralı sivil ismi olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün yakalandığı iddia ediliyor.

24. Dönem CHP milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz, 17 - 25 Aralık savcılarından Zekeriya Öz ile ‘havacıların imamı’ olduğu öne sürülen Adil Öksüz’ün yakalandığını söyledi.

Özgündüz, Öz ve Öksüz’ün komşu bir ülkede yakalandığını öne sürerken bir Türk vatandaşının fotoğraflarını çekip ihbar etmesi üzerine gözaltına alındığını öne sürdü.

GERÇEK ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI

HSYK tarafından meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, geçen yıl Ağustos ayında, hakkında yakalama kararı çıkarılmadan kısa süre önce Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'ın Batum kentine kaçtı. Önceki gün Batum’dan gelen bir Türk vatandaşının Zekeriya Öz'ü gördüğünü ihbar etmesi üzerine Türk makamları bu ülkenin güvenlik birimleri ile temasa geçti. Konsolosluk yetkilileri de harekete geçerek olayı araştırdı. Ancak ihbarı yapan kişinin verdiği adreste ve çevresinde Savcı Zekeriya Öz bulunamadı.

İhbarda bulunan kişi ise yanılmış ve gördüğü kişiyi Savcı Öz’e benzetmiş olabileceğini söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapdığı açıklamada ''Zekeriya Öz'ün yakalandığı doğru değil'' dedi.

Yorumlar