Yüksekovada öğrenciler 1 yıllık göznuru el emeği ürünlerini sergiledi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilçe merkezi, belde ve köylerde el sanatları, makine, nakış, ahşap boyama, gümüş takı tasarım, pul boncuk, kurdele nakışları ve giyim kurslarının geleneksel...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekovada öğrenciler 1 yıllık göznuru el emeği ürünlerini sergiledi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilçe merkezi, belde ve köylerde el sanatları, makine, nakış, ahşap boyama, gümüş takı tasarım, pul boncuk, kurdele nakışları ve giyim kurslarının geleneksel yıl sonu sergisi Yüksekova Kültür Merkezinde yapıldı.

Açılışa İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Belediye başkanı Ruken Yetişkin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gazi Yakar, STK’lar, şube müdürleri, okul müdürleri ile Yüksekova Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi Müdüresi Zübeyda Özcan, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Recep Yağan, yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezinde iyi insan iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedeflediklerini ve bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş yada herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlara hiç bir yaş sınırlaması olmaksızın okuma yazma meslek teknik ve genel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağladıklarını söyledi. Yağan, "2014 eğitim - öğretim yılında 44 farklı branşta 212 kurs açılmıştır. bu kurslarımızda 2211 erkek 2829 kadın olmak üzere 5040 kursiyerimiz katılmıştır." dedi.

İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ ise Halk Eğitim Merkezleri'nin doğumdan ölüme kadar her aşamada kurslar açmak suretiyle vatandaşın örgün eğitime katılması veya katılma fırsatı elde edemeyen vatandaşlara bir şekilde mesleki veya bilgi tecrübe düzeylerini artırma konusunda çeşitli kurslar düzenlediğini belirtti. Tikdağ, "Yüksekova Halk Eğitim Merkezi de bu yıl itibariyle 5 bin üzerinde insana bu kursları vermek suretiyle görevini hakkıyla ifa ettiği düşünüyoruz. Bir yıl boyunca 5 bin insan emeklerini gayretlerini zamanlarını belirli bir noktaya odaklamak suretiyle memleketin gelişimine kendi kişisel gelişimine ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamak adına bir şeyler ortaya koydular.

Tabi ki insanımızın daha birikimli donanımlı olması açısından çok önemli. Biz devlet olarak kurumlar kurarız ve bu kurumların içini doldurup bu kurumların verimli bir şekilde işlemesini sağlamakla görevliyiz. Ve tabi ki bunu yaparken temel hedef insanımıza hizmet etmektir insanımız her türlü hizmetin en güzeline en iyisine layıktır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yüksekova Aile destek Merkezi'nde öğretmenlik yapan Zozan Bartın ise şunları söyledi: "Bugün sergimizde hocalarımızın öğrencileriyle yaptığı şeyleri sergiledik. Burası bizim dikim kursumuzun yaptıkları şeyler, Öğrencileri de çok memnun ediyoruz halkımız da. 46 öğrencimiz var. Onlarla yaptığımız şeyler bunlar hepsi el yapımı, ilk geldiğinde hepsi kumaş halinde geliyor, sadece bütün tasarımlar dikimleri ve bu hale gelişi hepsi öğrenciler sayesinde, hocalarımız sayesinde oldu." CİHAN

Yorumlar