Yüksekova'da dün başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor

Hakkari ve ilçelerinde dün başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yüksekova ilçe merkezinde şiddetini artırarak devam eden yağış hayatı durma noktasına getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da dün başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor

Hakkari ve ilçelerinde dün başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yüksekova ilçe merkezinde şiddetini artırarak devam eden yağış hayatı durma noktasına getirdi. Yağışların etkisi ve havanın ısınması ile bir çok vatandaşın iş yerini kar suyu bastı, vatandaş alt yapı yetersizliğine isyan etti. Araçlar kara gömülürken kar yağışı geceden beri etkisini artırarak devam ediyor.

Yüksekova'da iş yerinin önününde biriken karları temizleyen vatandaş, "Yaklaşık ıkı aydır kar yağmıyordu,yanlız bu iki gündür bu beklediğimiz kar geldi, gayet güzel Allahın rahmeti keremetidir." dedi.

Esnaflık yapan Galip Usta ise alt yapı yetersizliğine isyan etti. Galip, "Kış geldi geleli bu ikinci karımız rahmet yağıyor ama sulardan biz perişen oluyoruz. Havalar ısındı alt yapının olmadığından rezil perişen sahipsiz bir memleket, alt yapı olacak burda alt yapı." şeklinde isyan etti.

Esnaflardan Bayram Durmaz ise "Uzun zamandır karlar yağmadığı için havalar soğuktu işte dün akşamdan beri kar yağıyor, kar yağdığından havalar ısındı damımızda kaldıramadı sular bastı dükkanı biz de eşyalarımızı böyle poşetlerle kaplamışız korumaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar