Yozgat Gençlik Merkezi'nden iki günlük Çanakkale gezisi

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere yönelik iki günlük gezi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Gençlik Merkezi'nden iki günlük Çanakkale gezisi

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere yönelik iki günlük gezi düzenlendi. Öğrenciler rehber eşliğinde Seyit Onbaşı Anıtı, Kuzey-Güney Cephesi, Conkbayırı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay Şehitliği ve müzeleri ziyaret etti.
Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada, Çanakkale ruhunu öğrencilerinde yaşması ve anlaması için böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Sapmaz, "Vatan uğruna canlarını feda eden bu aziz şehitlerin torunları olarak cennet vatanımızı ne zorluklarla, hangi fedakarlıklarla kazanıldığının yerinde görülmesi için böyle bir gezi düzenledik. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan o topraklardaki maneviyatın yerinde hissedilmesini sağlamak. Nesillerimizin daha bilinçli vatan sevgisi ile millet sevgisi ile yetişmesi için bu tür gezileri önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz."dedi.
İlimizde eğitim gören öğrencilerimizinde mutlaka okul bitmeden Çanakkale gezisine katılması gerektiğini kaydeden Sapmaz, "Eğitim sıralarında oturan her gencimizin okul bitmeden bir defada olsa Çanakkale gibi büyük bir panaromik müze olan ve ruh taşıyan Çanakkale Gelibolu yarımadasını gezmesi lazım.Bizde aynı düşüncedeyiz.Çanakkale ruhunun bu gençlik de oluşması lazım. Çünkü Çanakkale Zaferi varlık ile yokluk mücadelesinin inancın zaferidir. Güçlü yarınlar için Çanakkale ruhu şart.Gençlik merkezi olarak bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz."diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar