Yıldırım Koleji'nden Afrikalı yetimlere yardım eli

Zonguldak’ın Ereğli Özel Yıldırım Koleji öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla '1 Şiir 1 Yetim Projesi' için hazırlanan albümden satın aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Koleji'nden Afrikalı yetimlere yardım eli

Zonguldak’ın Ereğli Özel Yıldırım Koleji öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla '1 Şiir 1 Yetim Projesi' için hazırlanan albümden satın aldı. Öğrenciler, bu yolla Afrikalı yetimler için Kimse Yok Mu Derneği'ne yaklaşık 4 bin liralık bağışta bulundu.

Yıldırım Koleji'nde okur-yazar buluşması etkinlikleri kapsamında '1 Şiir 1 Yetim Projesi' koordinatörü şair Ziya Paşa Akyürek’le bir söyleşi gerçekleştirdi. Akyürek öğrencilere, proje kapsamında Afrika’daki yetim öğrencileri ziyaret ettiğini, onların hayat şartlarını gördüğünü, yetimlerin bir tutam sevgiye muhtaç olduklarını söyledi. Bu amaçla 1 Şiir 1 Yetim Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve bir şiir albümü hazırladıklarını ifade eden Akyürek, “Kimse Yok Mu Derneği’nin, Yağmur dergisi ile birlikte başlattığı sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimler bir araya geldi. Yetimler yararına hayat bulan albüm, yetimler için derneğe yapılacak bağış karşılığında bağışçılara hediye edilecek. 1 Şiir 1 Yetim Projesi vesilesiyle elde edilecek bağışlar başta Türkiye'deki yetim çocuklar olmak üzere Afganistan, Bangladeş, Benin, Burundi, Endonezya, Filistin, Haiti, Malavi, Mali, Nepal, Nijer, Senegal, Somali, Pakistan, Sudan, Uganda, Yemen, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad gibi yetim sayısının yüksek olduğu 20 ülkedeki yetimler için kullanılacak.” dedi.

Programın son kısmında şiirden bahseden Akyürek, 'Başka Dert' adlı şiir kitabını imzalayarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirdikleri yaklaşık 4 bin liralık yardımın Kimse Yok Mu Derneği'ne ulaştırmak amacıyla derneğin banka hesabına yatırıldığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar