Yaylacılar ikametlerini yaylaya aldırdı, muhtar tepki gösterdi

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, yaylacıların ikametlerini köye aldırması tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yaylacılar ikametlerini yaylaya aldırdı, muhtar tepki gösterdi

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, yaylacıların ikametlerini köye aldırması tepkilere neden oldu. Yaz aylarında birkaç ay yayla olarak kullanan kişilerin oturmadıkları halde ikametlerini köye aldırmış olmalarına tepki gösteren Çamlıcalılar, bu durumun kendilerine rahatsızlık verdiğini belirtti.

Köy Muhtarı Süleyman Yıldırım, köylerindeki seçmen sayısının yeni kayıtlardan önce 125 olduğunu, MERNİS kayıtlarını köye aldırdıktan sonra bu sayının 167 kişiye ulaştığını söyledi. Böylelikle 42 seçmenin yeni kayıt yaptırdığının ortaya çıktığını aktaran Muhtar Yıldırım, “Yerel seçimlerden dolayı köyümüzde muhtarlığı kendilerinin seçilebileceğini düşünerek bazı vatandaşlar buraya adreslerini aldırmışlar. Oturmadıkları halde, oturuyor gözüküyorlar. Yaz aylarında sadece birkaç ay burayı yayla olarak kullanıyorlar. Bu kişiler adreslerini buraya aktarmışlar.” dedi. Konuşla ilgili gerekli itirazları yaptıklarını belirten Muhtar Yıldırım, “Jandarma ekipleri bu kişilerin burada oturup oturmadıklarının araştırmasını yaptı. Oturmadıkları tespit edildi. Bizde bunları beyan ettik. Bu doğrultuda jandarma tekrar buraya geldi. İkinci defa oturmadıklarını tespit etti. Buna rağmen seçmen listelerinde bu kişilerin isimleri yer alıyor. Nüfus müdürü bu kişilerin ceza alacağını söylüyor. İlçe seçim kurulu da bu adamlar burada oy kullanacak diyor. Oy kullanma hakları varsa neden ceza alıyorlar? Ceza alacaklarsa niye oy kullanıyorlar? Anlamış değiliz. İlçe seçim kurulundan gereğinin yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, yalan beyanda bulunan kişilerin muhtar ve güvenlik kuvvetleri aracılığıyla tespiti yapılıp tutanak tutulduğunda yalan beyanın doğruluğunun ortaya çıktığını, bu durumda ise kurumun kişilere 872 TL cezası uyguladığını belirtti. Aynı yetkili Silifke’nin bir çok köyünde böyle sorunların meydana geldiğini belirterek, fakat itirazların siyasi partiler aracılığıyla yapılması gerektiğini itiraz süresinin de sona erdiğini bildirdi.
CİHAN

Yorumlar