Vali Mutlu: Emniyet teşkilatımız görevini kanıyla canıyla yapan bir teşkilattır

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün Maltepe’de görev sırasında şehit edilen polis memuru Mehmet Emin Aydın ve Beyoğlu’nda meydana gelen gaz patlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Emniyet teşkilatımız görevini kanıyla canıyla yapan bir teşkilattır

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün Maltepe’de görev sırasında şehit edilen polis memuru Mehmet Emin Aydın ve Beyoğlu’nda meydana gelen gaz patlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Emniyet teşkilatının görevini ve canıyla yapan bir teşkilat olduğunu kaydeden Mutlu, Beyoğlu’ndaki patlamada zarar gören ailelerin sıkıntılarının da giderilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

Sancaktepe’de 9 okulun toplu açılış törenine katılan Vali Mutlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dün Maltepe’de Mehmet Emin Aydın isimli polis memurunun şehit edilmesi olayına değerlendiren Mutlu şöyle konuştu: “Dün Gülsuyu Mahallesinde maalesef bir asayiş olayına intikal eden polis memurlarımıza yönelik saldırıda bir polis memuru şehit oldu. Polis memuru saldırganın bıçakla yaralaması sonucu hayatını kaybetti. Bir diğer polis memurumuz da olaydan yaralı olarak kurtuldu. Öncelikle görevi başında şehadet noktasına erişmiş olan polis memurumuza Allah’tan gani gani rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, görevi başında şehit oldu. Her zaman ifade ediyorum emniyet teşkilatımız görevini canıyla ve kanıyla yapan bir teşkilat. Yeri geldiğinde vatandaşın canı için, huzuru için canını veren bir teşkilatın mensubu emniyet görevlileri. Dün de böyle bir acı olayı yaşadık ve bir memurumuzu bugün ebediyete uğurluyoruz. Ailesine, meslek camiamıza, emniyet teşkilatımıza, milletimize başsağlığı diliyorum. Bundan sonraki görevlerinde emniyet teşkilatımızın kazasız, sıkıntısız, üzüntüsüz görev yapmalarını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ama gerekirse bu memleketin huzuru için emniyet teşkilatımız ve bu ülkenin her görevlisi seve seve kanını, canını vermeye hazırdır bunu da ifade etmek istiyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.”

Beyoğlu’nda meydana gelen patlamayla ilgili Mutlu, “Yine dün İstanbul’umuzda hepimizi üzen bir hadiseyi Beyoğlu Kazancı Yokuşu’nda yaşadık. Bir işyeri ve üst katlarındaki binalarda ve çevre binalarda vuku bulan ve ciddi tahribata sebebiyet veren bir patlama oldu. İlk etapta bulgularımız doğalgaz veya bir tüpgaz patlaması olabileceği şeklindeydi ve daha sonraki incelemelerde de bunun yüksek ihtimalle, yüzde 99 ilgililerin bana verdiği bilgide tüpgaz patlaması olduğu şeklinde netleşti. Olayda yaralanan vatandaşlarımız vardı. Buradaki tek tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıydı. Yaralılarımızdan üç tanesinin durumu oldukça ağır, özellikle bir tanesi daha ağır. Yanık tedavisi görüyorlar. Kendilerine de şifalar diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve İstanbul’umuza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyükşehir Beledediyesi ile Beyoğlu Belediyesi patlamada evleri zarar gören aileleri dün akşam misafir ettiler. Sıkıntıların giderilmesi noktasında bir çalışma gerçekleştiriliyor, dolayısıyla bütün imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacağız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar