Üzeri buz tutan eşekler, sıcak ortama kavuşturuldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karlık köyünde donmak üzereyken kurtarılan eşekler; Siverek Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından kurulan ekip tarafından alınarak, sıcak bir ortama yerleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Üzeri buz tutan eşekler, sıcak ortama kavuşturuldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karlık köyünde donmak üzereyken kurtarılan eşekler; Siverek Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından kurulan ekip tarafından alınarak, sıcak bir ortama yerleştirildi. Veteriner hekim kontrolünden geçirilen hayvanların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, sırtı buzla kaplı fotoğrafı ile medyada yer alan eşeğin üzerine su dökülmüş olma ihtimali üzerinde durduklarını belirterek,"Hayvanlar su deposunun yanında bulunmuş. Depodan dökülen suyun, hayvanlar üstüne aktığını düşünüyorum. Aksi taktirde hayvanların üzerinin bu şekilde donması mümkün değil."

Eşeklerin buz tuttuğu köyün sakinleri ise şaşkın. Köydeki diğer eşeklerde herhangi bir benzer, buzlanma görülmediğini belirten köylüler, haberlere konu olan eşeğin üzerine su dökülmüş olabileceğini söyledi. Daha önce benzer manzara ile karşılaşmadıklarını dile getiren köylüler, eşeklerin kuyu suyundan ıslanmış olabileceğini ifade etti. Hayvanlara iyi baktıklarını ve böyle bir olayın olmasına ihtimal vermediklerini söyleyen köylüler, üzgün olduklarını anlattı. CİHAN

Yorumlar