"Utanç dosyası" 6 ay kala yeniden açıldı

2007'de 84 kişinin cinsel istismarına maruz kalan 15 yaşındaki S.Ö dosyası zaman aşımına 6 ay kala yeniden açıldı.

Google Haberlere Abone ol
"Utanç dosyası" 6 ay kala yeniden açıldı

2007'de 84 bireyin cinsel istismarına maruz kalan S.Ö'nün takipsizlikle sonuçlanan tahkikat süreci, süre aşımına 6 ay kala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üstüne yeniden başlatıldı.

Erzurum'da, 2007'de 84 bireyin cinsel istismarına maruz kalan ve o tarihte 15 yaşında bulunan S.Ö'nün takipsizlikle sonuçlanan tahkikat süreci, süre aşımına 6 ay kala "paralel yapı" soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yeniden başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Fethullah Gülen'in geçen sene sonunda vefat eden kardeşi S. Gülen ile iki oğlunun da aralarında yer aldığı 84 bireyin fiili livatasına maruz kaldığı iddia edilen S.Ö, saklı Şahit kapsamında korumaya alındı.

Erzurum'un Gez Köyü mahallesinde oturan ve ailesinin maddi vaziyeti iyi olmayan 1992 doğumlu S.Ö'nün, 8 sene öncelikle Dadaşkent Polis Merkezi'ne giderek kendisine 84 bireyin cinsel tacizde bulunduğunu anlatmasıyla başlayan ve takipsizlikle sonuçlanan tahkikat sürecinin "usulsüz" olduğuna ait savcılığa ihbar geldi. Bunun üstüne yeniden tahkikat açıldı. İhbarda yer piyasa iddiaların "örgütlü bir ört bas etme" olup olmadığının araştırılmasını arzulayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından dosyayı incelemesi için talepte bulundu.

Talebin Erzurum Cumhuriyet Savcılığına ulaşmasının peşinden Erzurum Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddiaları araştırmak üzere meslek başlattı.

Dosyanın raftan indirilmesiyle ifadesine başvurulan 23 yaşındaki S.Ö'nün hala şikayetçi yer aldığı fakat bu şahısların bir daha yüzünü görmek istemediğini söylediği öğrenildi.

S.Ö, yeniden açılan soruşturmada "gizli tanık" kapsamında korumaya alındı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar