Uşak Gazeteciler Derneği’nden 10 Ocak ziyaretleri

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliklerini bir haftaya yayan Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Yönetim Kurulu, Vali Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı makamlarında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu, basın mensuplarının sıkıntı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Gazeteciler Derneği’nden 10 Ocak ziyaretleri

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliklerini bir haftaya yayan Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Yönetim Kurulu, Vali Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı makamlarında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu, basın mensuplarının sıkıntılarını aktardı. Ziyaretlere UGD Başkanı Salih Kılınç, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Araslı, Berkay Özyayla ve Şaziye Özkaracahisar ile gazeteci Osman Kırhan katıldı.

Vali Erden’i ziyarette konuşan Kılınç, “Uşak’ta en büyük sorun, genç meslektaşlarımızın gazetecilik mesleğine yeterli ilgi göstermemeleridir. Bu konuda da en büyük suç, Uşak’ta faaliyet gösteren görsel ve yazılı yayın patronlarının, basın emekçilerine hakettikleri ücretleri ve sosyal haklarını ödememelerinden, masraf olur diye aktif muhabir kadrosunda gençleri istihdam etmemelerinden kaynaklanmaktadır. Bu da kadrosunda muhabir istihdam eden ve yasalara uyan basın organları aleyhine haksız rekabet yaratmaktadır.” dedi. Kılınç, UGD’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Yaklaşık 1,5 Uşak valiliği makamında bulunduğunu belirten Mehmet Ufuk Erden ise, “Benim bu süre içinde gözlemlediğim en önemli olaylardan birisi, Uşak’ın çok girişimci bir ruha sahip olduğudur. Uşaklı, hep kendi işini kendi görmeye çalışmış. Sosyal yardımlaşma konularında da yine kendi başına çok güzel işler yapmış. Basın da bu paralelde, Uşak'la ilgili güzel ne varsa tanıtmaya, kamuoyuna göstermeye çalışmış. İllerini tanıtmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için yaptıkları çalışmalarda Uşak basınını çok gayretli görüyorum.” şeklinde konuştu.

UGD Başkanı Kılınç, Başkan Erdoğan’a ziyaretlerinde de Uşak’ta görev yapan basın mensuplarının sıkıntılarını anlattı ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erdoğan ise basının yargı, yasama ve yürütmeden sonra dördüncü güç olarak kabul edildiğine ve kamunun denetlemesinde önemli rol oynadığına dikkat çekti. Gazetecilerin zor şartlar altında fedakârca görev yaptığını belirterek, “İfade özgürlüğünün gelişmesi ve toplumun bilinçlendirilmesinde gazeteciler önemli bir rol üstlenmiştir. İlimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımız, kurumların hizmetlerini halka objektif bir şekilde duyuruyor. Bizler yaptığımız hizmetlerin halka anlatılmasında yerel medyamıza ihtiyaç duyuyoruz. Gazeteci arkadaşların çalışma şartlarını ve özverisini yakından biliyoruz. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uşak basını, son yıllarda önemli mesafeler katetti. İlimizde ve ülkemizde görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar