Uşak basınına yeni bir dernek kazandırıldı

Uşak’ta yıllardır basın camiasında bulunan işverenler ve çalışanları, Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği adı altında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak basınına yeni bir dernek kazandırıldı

Uşak’ta yıllardır basın camiasında bulunan işverenler ve çalışanları, Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği adı altında toplandı. Yıllardır adı olup hiçbir faaliyeti ve etkinliği bulunmayan basın ve gazeteci derneklerinin büyük eksiklik içinde olduğunu belirten Dernek Kurucu Başkanı Mesut Keskin, “Basın, demokrasilerin olmazsa olmazlarından, halkımızın haber alma olgusunun birinci sıralarında olanlarındandır. Uşak’taki basın ve gazetecileri sözde temsil eden dernekler, meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişileri, siyasi parti temsilcilerini ve üyelerini gazeteci, yayıncı gibi göstererek varlıklarını sürdürüyor. Şehrimizde tabelaları ve bir toplantı mekanları bulunmayan, mesleğimizin ve çalışanlarımızın temsil edilemediğine inandığımız bu derneklerin faaliyetlerinin olmayışı, çalışanlarımız arasında her geçen gün eksikliğini hissettirmekteydi. Basın işverenleri ve çalışanlarını biraraya getirecek, sorunlarıyla ilgilenecek, maddi ve manevi yardımlaşmayı ön planda tutacak, birlikte hareket edilebilecek bir derneği hayata geçirdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Yeni derneğin onurlu, şerefli gazeteci ve yayıncılık mesleğinden evine ekmek götüren gazetecilerin ve yayıncıların Uşak’taki sesi olacağını belirten Keskin, “Halkımızın haber alma yolunda güvenebilecekleri, kalemini, kamerasını, klavyesini hakkaniyetle kullanan, yalan ve asılsız haber yapmayan, mesleğini ve bulundukları ortamı amaç dışında kullanmayan, seçim zamanlarında ortaya çıkıp ortalıkta gazeteci, yayıncı, internetçi görünüp halkı kandıran, vergi dairesi kaydı, sosyal güvenlik kaydı olmayan düzensiz yayıncılar, birileri adına tetikçilik yapan, gazetecilik ve yayıncılık adına korku salanlar aramızda olmayacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar