Unutulan çocuk oyunları yeniden canlandırılıyor

Mardin'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının canlı tutulmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için çocuk şenlikleri düzenlendi.Artuklu ilçesinde bulunan 30 okulun katılımıyla 2 gün boyunca düzenlenen şenlikte çocuklar...

Google Haberlere Abone ol
Unutulan çocuk oyunları yeniden canlandırılıyor

Mardin'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının canlı tutulmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için çocuk şenlikleri düzenlendi.

Artuklu ilçesinde bulunan 30 okulun katılımıyla 2 gün boyunca düzenlenen şenlikte çocuklar körebe, uzun eşek, halat çekme ve çelik çomak gibi oyunları oynayacak. Tatlıdede İlköğretim okulunda düzenlenen etkinliklere Suriyeli öğrenciler de katıldı.

Artuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seçkin Mataracı, etkilikte yaptığı konuşmada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 gün boyunca unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarını canlandırmak için çocuk şenliği düzenlediklerini belirtti.

Çocukları bilgisayar ve internet ortamından uzaklaştırıp sosyalleşmelerini sağlamak istediklerini belirten Artuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seçkin Mataracı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını okullarda yeniden öğrencilere gösterdiklerini söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları, yağ satarım bal satarım, körebe, uzuneşek, çelik çomak, halat çekmek gibi oyunları öğrencilere bire bir hatırlattıklarını ifade eden Mataracı, ”Çocuklarımızın hem güzel vakit geçirmelerini hem de günümüz çağında bilgisayar ve internet ile ilgilenen çocukları bundan uzaklaştırıp sosyalleşmelerini sağlamak istiyoruz." dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KATILDI

Oyunlara Suriyeli çocukların da dâhil edildiğini, çocukların kaynaşmalarını istediklerini ifade eden Mataracı, "Birlikte bir arada bir şeyler yapıyor olma özeliliğini yeniden kazandırma amacıyla bugün çocuklarımızı burada topluyoruz. 2 gün sürecek. 30 okulumuz katılıyor. 300'e yakın öğrencimiz var. Ayrıca bugün Suriyeli çocuklarımızı da ekleyip çocuklarımızla beraber hem kaynaşmalarını hem de bu çocukluk oyunlarımızı yeniden öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar