Üniversitede nevruz coşkusuna gerginlik gölgesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenen nevruz kutlamasında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan gerginlik büyümeden önlendi

Google Haberlere Abone ol
Üniversitede nevruz coşkusuna gerginlik gölgesi

Üniversitenin merkez kampüsünde düzenlenen nevruz kutlamalarına Vali Vekili Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanvekili CHP'li Erol Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altun ve Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının peşinden üniversitede eğitim gören yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarıyla protokolü selamladı.

Üniversitenin kamu oyunları ekibinin gösterisinin peşinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konser ilgiyle izlendi. Bir küme öğrenci, 'bozkurt' göstergesi yaparak konseri izledi.

Bu sırada öteki bir küme öğrencinin de 'zafer' göstergesi yapması üstüne gerginlik çıktı. İki küme arasındaki gerginlik, üniversitenin güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle  büyümeden önledi.

Konserin peşinden nevruz ateşi yakıldı. Öğretim üyeleri ve öğrenciler ateşin üstünden atladı. Öğrenciler, daha sonra halay çekerek nevruzu kutladı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar