Uçurtma şenliğinde veliler çocukluğunu yaşadı

Hatay’ın Erzin ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu uçurtma şenliği düzenledi. Şenlikte çocukluğunu hatırlayan anne ve babalar, uçurtmaları kendileri uçurdu.     Erzin Şehir Stadyumu'nda yapılan şenlik, öğrencilerin ve ailelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Uçurtma şenliğinde veliler çocukluğunu yaşadı

Hatay’ın Erzin ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu uçurtma şenliği düzenledi. Şenlikte çocukluğunu hatırlayan anne ve babalar, uçurtmaları kendileri uçurdu.

    Erzin Şehir Stadyumu'nda yapılan şenlik, öğrencilerin ve ailelerinin kaynaşmasına vesile oldu. Etkinliğe, ilçe genelinde farklı okullarda okuyan bin öğrenci ve aileleri katıldı. Okul idarecileri tarafından öğrencilere ücretsiz uçurtma dağıtıldı. Farklı renklerdeki uçurtmaları uçuramayan bazı öğrenciler, öğretmenlerinden yardım aldı. Uçurtmaları büyük bir özenle havalandıran veliler, çocukları için düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

İmam Hatip Ortaokulunca düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Müftü Şemsettin İnceler, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş, Belediye Başkan Vekili İbrahim Göçer, idareci ve okul müdürleriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

    Kur’an-ı Kerim süren programda, geleneksel yarışmalar yapıldı. Kaymakam İskender Yönden ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, öğrencinin koruduğu kaleye penaltı çekti. Kaymakam’ın kullandığı iki vuruş da gol olmadı.

    Amaçlarının öğrenciler ve ailelerini kaynaştırmak olduğunu söyleyen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Bekir Börklü, “Çocukluğumuzda yaşadığımız arkadaşlık ortamını, yeni nesillere de aktarmak istiyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, bizim oynadığımız bir çok oyun kaybolmaya yüz tuttu. Bizde okulumuzu tanıtmak ve çocuklarımıza uçurtma keyfini yaşatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik.” dedi.

    Cavidan Özmen İlköğretim Okulu öğrencisi Aybüke Ulaş da, “Mahalle ortamı müsait olmadığı için uçurtma heyecanı hiç yaşamamıştım. İlk defa uçurtma uçuruyorum. Çok güzel bir duygu. Etkinliğe düzenleyen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

    Uçurtmanın sadece çocukları değil, büyükleri de mutlu ettiğine değinen velilerden Orhan Dere, “Bizde çocuklarla birlikte geldik. Bizim içinde güzel bir etkinlik oldu. Uçurtmayı gök yüzüne bırakmak insana huzur veriyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar