Üç ülkenin ortopedisleri İzmir'de buluştu

Şifa Üniversitesi, geçen yıl başlattığı Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nin ikincisini, üç ülkeden toplam 120 ortopedi ve travmatoloji uzmanıyla öğretim üyesinin katılımıyla İzmir’de düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Üç ülkenin ortopedisleri İzmir'de buluştu

Şifa Üniversitesi, geçen yıl başlattığı Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nin ikincisini, üç ülkeden toplam 120 ortopedi ve travmatoloji uzmanıyla öğretim üyesinin katılımıyla İzmir’de düzenledi. Kaya İzmir Thermal Otel’deki kongreye, Türkiye’nin yanısıra Yunanistan ve Azerbaycan’dan da çok sayıda ortopedi ve travmatoloji uzmanıyla öğretim üyesi katıldı.

İki gün süren kongrenin düzenleme kurulu başkanı olan Prof. Dr. Erhan Sesli, açılış konuşmasında kongreyi her yıl daha ileriye taşıyacaklarını söyledi. Sesli, ortopedi ve travmatolojinin, gelişmiş ülkelerde insanların yaşam kalitelerine önemli katkılar sağlayan klinik bir branş olduğunu belirterek, “Bundan dolayı da tanı ve tedavi kriterlerimiz giderek yükselmekte, bilgi ve deneyime olan talep giderek artmaktadır. Bu bağlamda konularında duayen hocalarımızın başkanlığında Türkiye, Yunanistan ve Azerbaycan’dan gelen uzmanlarımızın tecrübelerinden yararlanacağımız bu toplantı dizisini her yıl sürdürmek niyetindeyiz. Şifa Üniversitemiz, bilimsel bilgiye ve eğitime son derece önem vermektedir.” dedi. Kongrenin açılışını yapan Şifa Sağlık Grup Başkanı ve Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ateş ise sağlığın her branşında ulusal ve uluslararası toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti. Prof. Dr. Ateş, “Çiçeği burnunda bir üniversiteden bahsediyoruz. 2,5 yıllık bir akademik geçmişimiz var. Yepyeni ve Türkiye’nin ilk branş üniversitesiyiz. Sadece sağlıkla ilgileniyoruz. Bundan sonra da sağlıkla ilgilenmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İki gün devam eden kongre kapsamında yaklaşık 40 bilimsel sunum yapıldı. Kongre, İzmir’in tarihi ve turistik mekanlarına yapılan geziyla tamamlandı. CİHAN

Yorumlar