Twitter'da Hakaret Eden Kullanıcılara Operasyon: 3 Kişi Gözaltında

Twitter'da açılan sahte hesaplar üzerinden Erdoğan, Davutoğlu ve devlet görevlilerine küfür ve hakaret ettikleri tespit edilen 2'si kadın, 3 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'da Hakaret Eden Kullanıcılara Operasyon: 3 Kişi Gözaltında

Twitter'da açılan düzmece hesaplar üstünden C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve aşırı sayıda ülke görevlisine küfür ve hakaret muhteviyatlı mesajlar yazdıkları belirleme edilen 2'si hanım 3 şahıs gözaltına alındı. Haklarında 'hakaret', 'terörle mücadelede vazife almış bireyleri amaç gösterme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından muamele yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Sosyal paylaşım sitesi bulunan Twitter üstünden kimi hesaplardan, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yazılan küfür ve hakaret muhteviyatlı mesajlar üstüne tahkikat açıldı.

'RAHAT OLUN KİMSE YERİNİZİ TESPİT EDEMEZ' DİYE TWEET'LER ATTI

Açılan tahkikat kapsamında ekipler, 'kaan_kursat' isimli kullanıcıyı takibe aldı. Bu bireyin 1 ve 7 Ocak'ta, öteki hesaplara tavsiye niteliğinde, 'Bu kadar iddialıyım, bundan sonra seni Twitter kurucusu bile bulamaz' ve 'Vpn yahut Tor kullanarak yaptıysanız, hiç kimse yerinizi belirleme edemez, sorunsuz olun helal olsun dostlar' halinde tweet'ler yazarak, öteki kullanıcıları yönlendirdiği görüldü. Ayrıca bu kullanıcının, Twitter'da kimi paylaşımlarda bulunan 'Fuat Avni' isimli profile ise 4 Ocak'ta, 'Tor kullanın sorunsuz edin, böyle saçma sapan muhabbetlere girmeyin Fuatlar Avniler' halinde tweet yazdığı belirlendi.

KİMLİKLER BELİRLENDİ OPERASYON DÜZENLENDİ: 2'Sİ KADIN 3 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı kimlikleri belirlenen şahısların gözaltına alınmasını ve kullandıkları cihazların incelenmesi için el konulmasını istedi. Bunun üstüne polis harekete geçti. Polis 'kaan_kursat' hesabının kullanıcısı olduğunu belirlediği Veli H.K. ile bağlantılı bulunduğu iki ayrıcalıklı Twitter adına sahip Sultangazi'de oturan Serpil I. ve Muğla'nın Fethiye ilçesinde oturan Serap K. gözaltına alındı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği'nde sorgulanan ve haklarında hukuki muamele yapılan şüpheliler adliyeye gönderildi.

TÜRKİYE EN ÇOK BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar