Türkiye'nin 6'ıncı Yüz Naklinden Üzücü Haber

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 22 Ağustos 2013 tarihinde Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli yapılan Salih Üslün’ün yüzü doku uyuşmazlığı nedeniyle geri alındı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin 6'ıncı Yüz Naklinden Üzücü Haber

Yoğun bakımda olan Üslün’ün yüzüne bacağından alınan deriler nakledilirken, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrendildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından öğle saatlerinde ameliyata alınan Üslün’ün nakledilen yüzünün çıkartılma işlemi tamamlandı. Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ömer Özkan, Salih Üslün’ün yüzünün yüzde 50-60’lık kısmının alındığını söyledi. Hastanın durumun kritik olduğunu belirten Özkan, "Önceden olan ve daha sonradan ortaya çıkan dahili rahatsızlıklar vardı. Yoğun bakımda yatıyor bunun faydalı olacağını düşünüyoruz. İlaç veremiyorduk 2-3 aydır. Bu bizi rahatlatacak. Hastanın durumu kritik yoğun bakımda yatıyor. Dahili problemleri var. Yüzle ilgili bir problemden dolayı bu ameliyatı olmadı. Yüzün devamlılığında bu hastaya yük getireceğini düşündük. Beraberce bir karar verdik Güzel bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Yüzün derisini değiştiriyoruz. Kendi vücudundan bacağından aldığımız deri parçasını mikro cerrahi yöntemini kullanıp çenenin açık kalan yerlerinin kapatılması için kullandık. Yüzün yüzde 50-60’ından fazlasını değiştirdik. Bundan sonra ilaç alması gerekmeyecek. Silikon yapmak söz konusu değil. Deri ve deri altındaki kısımları aldık. İskeleti oluşturan kısım kaldı. Daha önce dediğimiz B-C planları kapsamında hastaya yük olmaması için yaptık. Yüzde problem olamaması için hastaya uzun dönem yük oluşturmamak için bu gerekliydi Dahili problemleri vardı. Yoğun bakımda yatan her hasta ciddidir. Hayatı tehlikesi var tabi ki. Alt çene kaldı. Hasta için faydalı olacağını inanıyoruz. Ciddi bir operasyondu.” ifadelerini kullandı. Özkan, ameliyatın 5 saat sürdüğünü ifade etti.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu özel bir hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi iç organlarının yanı sıra yüz, kol ve bacaklarını da bağışlama kararı alması üzerine Turan'ın yüzü Salih Üslün'e 22 Ağustos'ta nakledilmişti.

Yorumlar