Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü kutlanıyor

İzmir’de, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıldönümü dolayısıyla Işıkkent Polis Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü kutlanıyor

İzmir’de, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıldönümü dolayısıyla Işıkkent Polis Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, müdür yardımcıları, çok sayıda polis memuru ve şehit yakınları katıldı. Anıta çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, aziz şehitleri rahmetle andığını söyledi. Uzunkaya, “Tarihine nice şan, şeref ve kahramanlık destanlarını sığdıran ve ulu bir çınar gibi bu güzel vatanın toprağıyla ve milletinin üstün meziyetleriyle beslenip büyüyen emniyet teşkilatının İzmir İl Emniyet Müdürü olarak, mesai arkadaşlarımla sizlerin manevi huzurlarındayız. Sizler bu aziz milletin huzur ve güvenliği, ülkenin birlik ve bütünlüğü için en değerli varlıklarınız olan canlarınızı seve seve feda etmek suretiyle vatan sevgisinin, millet sevdasının ve vazife aşkının ne kadar kutsal ve ne kadar da değerli olduğunu bize bir kez daha öğrettiniz. Bu anlamlı ve yüksek bedelli öğretiniz doğrultusunda gücünü yasalardan, desteğini de daima hizmetinde olduğu halkından alan Türk Polis Teşkilatı'nın bugün nöbetini tutmakta olan bizler aynı vatanseverlikle, vazife aşkıyla ve aynı inançla emanet aldığımız bayrağı elden ele yükselterek taşıma azim ve kararlılığı içindeyiz.” dedi.

Ardından şehitler için Kur'ân–ı Kerîm okundu ve dua edildi. Daha sonra Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve beraberindekiler, mezarlara karanfil koydu, şehit yakınlarıyla sohbet etti.
CİHAN

Yorumlar