Turgut Özal Üniversitesi 46 ülkeden 230 öğrenciyi eğitiyor

Türkiye’deki en fazla yabancı öğrenciye sahip vakıf üniversitelerinden biri olan Turgut Özal’da 46 ülkeden 230 öğrenci öğrenim görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal Üniversitesi 46 ülkeden 230 öğrenciyi eğitiyor

Türkiye’deki en fazla yabancı öğrenciye sahip vakıf üniversitelerinden biri olan Turgut Özal’da 46 ülkeden 230 öğrenci öğrenim görüyor. Avrupalı öğrenciler ağırlıklı olarak tıp alanında öğrenim görürken, Libyalılar doktora programını tercih ediyor.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, yaptığı açıklamada uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Merhum 8. Cumhurbaşkanı’nın adını taşıyan ve Türkiye’nin en güçlü vakıf üniversiteleri arasında yerini alan Turgut Özal Üniversitesi’nin, çok geniş potansiyele sahip bir kurum olduğunun altını çizen Prof. Şengün, “Dolayısıyla yeni neslin de gözdesi. Yalnızca Türkiye’den değil, Afrika’dan Orta Doğu’ya, Amerika’dan Avrupa’ya kadar dünyanın dört bir yanından onlarca genç de Turgut Özal Üniversitesi’ni tercih ediyor. Yabancı uyruklu öğrenci sayımızla, Türkiye’deki en çok yabancı uyruklu öğrenciye sahip vakıf üniversitelerinden biriyiz.” dedi.

EN ÇOK ÖĞRENCİ LİBYA’DAN

Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, Turgut Özal Üniversitesi’nde halen 46 ülkeden 230 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. Şimdiye değin binlerce yabancı uyruklu öğrencinin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak ülkelerine döndüklerini anımsatan Prof. Şengün, “Üniversitemizde, dünyanın hemen hemen her bölgesi temsil ediliyor. Bu dönem en fazla öğrenci Libya’dan, 36 öğrenci, Libya’yı 31 öğrenciyle Almanya, 27 öğrenciyle Azerbaycan ve 25 öğrenci ile Nijerya izliyor. Afganistan’dan Gambia’ya, Belçika’dan Japonya’ya, Kenya’dan Güney Kore’ye, Norveç’ten Tanzanya’ya, Filistin’den İran’a kadar onlarca farklı ülkeden değişik sayılarda öğrenciler, Turgut Özal Üniversitesi çatısı altında.” diye konuştu.

AVRUPALILAR TIP EĞİTİMİ ALIYOR

Toplam 6 bin öğrenciden 230’unun yabancı uyruklu olmasının ciddi bir dağılım olduğunu da vurgulayan Rektör Şengün, “Üniversitemizde öğrenim gören her yabancı genç, sonraki öğrenciler için güçlü birer referans. Biz kendi ülkemiz vatandaşları kadar yabancı ülkelerden gelen öğrencileri de çok önemsiyor, güçlü ve kaliteli eğitim veriyoruz. Burada öğrendikleriyle ülkelerine dönen gençler, başarılarıyla dikkat çekiyor. Halen üniversitemizin imkânlarından yararlanan yabancı öğrenciler son derece mutlu ve hayatlarından memnun.” dedi. Prof. Şengün; istatistiklere bakıldığında Libyalı öğrencilerin ağırlıklı olarak doktora programlarında yer aldıklarını, Avrupalı öğrencilerin ise tıp eğitimini tercih ettiklerini söyledi.


CİHAN

Yorumlar