Tüketici Mahkemesi’nden Passolig kararı

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararına yapılan itirazı reddetti.Duruşmaya; Taraf-Der avukatları ile Türkiye Futbol Federasyonu, banka yetkilileri ve taraftarlar katıldı. Mahkemenin...

Google Haberlere Abone ol
Tüketici Mahkemesi’nden Passolig kararı

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararına yapılan itirazı reddetti.

Duruşmaya; Taraf-Der avukatları ile Türkiye Futbol Federasyonu, banka yetkilileri ve taraftarlar katıldı. Mahkemenin verdiği kararda, “6100 Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun (HMK) 389. Maddesi gereğince mevcut durumda meydana gelebilecek bir gecikme sebebi ile muhtemel bir sakıncadan çok daha vahim seviyede olmak üzere telafisi imkânsız ciddi zararların doğacağı kuşkusuzdur ve halen de mahkememizdeki bu kanaat değişmemiştir.” denildi.

Mahkeme ayrıca, verdiği kararda, Passolig’e üye olmak için ve sıkça sorulan sorular bölümünde yer alan bazı ifadelere de atıfta bulundu.

Mahkeme’nin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı: “HMK’nın 390/2 maddesi gereğince talep edenin haklarının derhal korunmasında zorunluluk bulunduğu gerekçesi ile tedbir kararı karşı taraflar dinlenmeden verilmiştir. Tedbir kararımız 6222 sayılı yasanın 5. maddesindeki elektronik sistem üzerinden oluşturulacak biletler hakkında olmayıp sadece passolig uygulamasının durdurulması hakkındadır. Yukarıda açıklanan gerekçeler doğrultusunda mahkememizce tedbir kararı verilmiş idi. Mevcut durumda şu ana kadar herhangi bir değişiklik de gözlenmemiştir. Şu halde aynı gerekçelerle itirazın reddine ve usul ve yasaya uygun tedbir kararının devamına.”

CİHAN

Yorumlar