Tiyatro kursunu bitiren mahkumlar sahnede hünerlerini sergiledi

Kahramanmaraş’ta mahkûmlar tarafından sahnelenen ‘Alo Fetva Hattı’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro kursunu bitiren mahkumlar sahnede hünerlerini sergiledi

Kahramanmaraş’ta mahkûmlar tarafından sahnelenen ‘Alo Fetva Hattı’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu birlikteliğinde hükümlülere yönelik bir süredir devam eden uygulamalı tiyatro kursu sona erdi.

İki aylık eğitimin ardından kursu başarıyla bitiren 20 hükümlü, eğitimci yazar Salman Kapanoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Alo Fetva Hattı’ isimli tiyatro gösterisiyle sahnede hünerlerini sergiledi. Seyircilerin büyük bir beğeniyle izlediği oyunda, ‘günümüz insanın dini konulardaki hassasiyeti ve yetkisiz kişilerden alınan fetva’ konuları esprili bir dille izleyiciye aktarıldı.

Ceza infaz kurumu öğretmeni Ejder Topal, mahkûmların yeniden hayata kazandırılması için cezaevinde sosyal etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Bu kapsamda mahkûmlara yönelik tiyatro kursu açıldığını ifade eden Topal, “Kurumumuzdaki eğitim faaliyetleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile açılan kurs sonunda ‘Alo Fetva Hattı’ oyunu hazırlandı. Bu tiyatro çalışmasıyla hükümlü ve tutukluların eğitimi, ıslahı ve sosyalleşmeleri hedeflenmiştir. Bu oyun 20 kişilik bir ekiple 2 ay süren bir çalışma sonucu hazırlandı.” dedi.


Ceza İnfaz Kurumu Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Kapusuz, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Dal, gardiyanlar ve mahkûmlar katıldı.
CİHAN

Yorumlar