TİKA yardımları Tilkeyf ve çevresinde dağıtılıyor

Dışişleri Bakanlığı Irak Kirz Masası'ndan yapılan açıklamada, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin, bugün Tilkeyf ve çevresinde dağıtılmaya başlandığı...

Google Haberlere Abone ol
TİKA yardımları Tilkeyf ve çevresinde dağıtılıyor

Dışişleri Bakanlığı Irak Kirz Masası'ndan yapılan açıklamada, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin, bugün Tilkeyf ve çevresinde dağıtılmaya başlandığı belirtildi.

Türk Kızılayı tarafından, Sincar bölgesindeki yerlerinden edilmiş halka ilave insani yardım sevkiyatı yapılması için planlamaların sürdürüldüğüne işaret eden açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Erbil Başkonsolosluğu koordinasyonunda bölgeye yönelik olarak yürütülen, Kızılay ve TİKA’nın da dahil olduğu insani yardım faaliyetlerine devam edileceği bildirildi.

Açıklamada, Irak’ta alıkonulan Türk vatandaşlarının ülkeye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü belirtilerek, "Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.’’ denildi.

CİHAN

Yorumlar