Ticari taksi, Suriyelileri İstanbul götürmek üzere anlaşmış

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ticari taksi, Suriyelileri İstanbul götürmek üzere anlaşmış

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti. Olayda güvenlik güçlerine ateş açılan ticari taksinin, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'dan 4 Suriyeli'yi İstanbul'a götürmek üzere anlaştığı öğrenildi.
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya merkezde bulunan Ata Taksi Durağına kayıtlı ve yılladır bu taksi durağında çalışan K.Ö'nün İstanbul'a götürmek üzere gece saatlerinde taksisine 4 Suriyeli aldığını bildiklerini anlatan meslektaşları, yaşananları şaşkınlık ve büyük bir üzüntü ile izlediklerini söyledi. Ekmek parası için direksiyon başında olan arkadaşlarının olaydan şans eseri yara almadan kurtulmasını da "Allah'ın takdiri" olarak değerlendiren ismini vermek istemeyen taksi durağı çalışanı yaşananları ve öğrenebildiklerini şöyle anlattı: "Bildiğimiz şahısları İstanbul'a götürmek için anlaştığı. Şahısları onların istediği yerden alıp, yola çıkmış. Polisin 'dur' ikazı ile aracı durdurmuş ve evraklarını polise vermiş. Polis bagajda arama yapmak isteyince, zannederim araçtan el bombası atılmış. Olayın gerisini, zaten biliyorsunuz. Arkadaşımız K.Ö. şu anda jandarmada sorguda." dedi.

Bu arada Hatay plakalı ticari araçla İstanbul'a gitmek isteyen Suriyelilerin nereden araca bindiklerine dair Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği ekipleri kent genelindeki tüm kamera kayıtlarını izliyor. Ekipler ayrıca Ata Taksi Durağı'na ait kayıtlar başta olmak üzere çevre işyerlerine ait kayıtları da inceledi. Ancak görüntülerde şahısların taksi durağı yakınlarında taksiye binmediği alınan bilgiler arasında yer aldı.
CİHAN

Yorumlar