Ticaret Borsası MYO’da mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nun 3 bölümünden bu yıl mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep...

Google Haberlere Abone ol
Ticaret Borsası MYO’da mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nun 3 bölümünden bu yıl mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep atma töreniyle sona erdi. Okulda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencileri ise Çarşamba Ticaret Borsası birer altınla ödüllendirdi.

Okul üçüncüsü Selma Kılıç’ın konuşmasıyla başlayan mezuniyet törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreteri, çok sayıda veli öğrenci ve davetli katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, törende yaptığı konuşmasında; “İnsanız. Bazen üzüntüyü de, sevinci de aynı anda yaşayabiliyoruz. Bugün öyle bir gündür. Maalesef üniversite öğretim görevlilerimizden Prof. Dr. İbrahim Kartal elim bir kaza sonucu dün verdiği yaşam mücadelesinde hayatını kaybetti. Bunun için törenimiz sade olarak geçecektir. Okulumuzun bu seviyelere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizleri ve ailelerinizi kutlarım.” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın de konuşmasına hayatını kaybeden Çarşambalı öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Kartal’ı anarak başladı. Bu yıl Üniversite olarak mezuniyet törenlerine Çarşamba ilçesinden başladıklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Aydın konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Saat 10 da Adalet Meslek Yüksek Okulu, şimdi de buradayız. Çarşamba, üniversitemiz açısından ilklerin kenti, merkez kampüsümüz dışında ilk fakülte Çarşamba'da açıldı. Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ile İletişim Fakültesi aktif olarak hizmette ve bir 3. fakülte de Çarşamba için yolda. Birde burada dört bölümlü meslek yüksek okulu var. Bunlar Çarşamba’nın üniversiteleşme yolunda ne kadar gayretli olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda OMÜ’nün Çarşamba’ya verdiği önemi de gösteriyor. Mezuniyetler hatırda kalan, unutulmaması gereken anlardır. Velilerimize 2 yıl önce çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bizde üniversite üst yönetimi ve Borsa Meslek Yüksek Okulu olarak bu emanetlerinize sahip çıkmaya çalıştık. Kendi çocuklarımızın nasıl eğitim almalarını istiyorsak sizin çocuklarınıza da öyle eğitim verdik”.

2013–2014 Eğitim-öğretim yılında, OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu’nda, Bilgisayar Teknolojisi Bölümünden İbrahim Semiz okul birincisi, aynı bölümden Penbe Gür okul ikincisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünden Selma Kılıç’ın ise okul üçüncüsü oldukları açıklandı. Başarıları ile dereceye giren İlk üç öğrenciyi de Çarşamba Ticaret Borsası altın takarak ödüllendirdi. Öğrencilerin yakalarına altınlarını Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Toraman ve Sezai Atsan ile Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu taktı. Daha sonra öğrenciler hep birlikte kep attılar. CİHAN

Yorumlar