Taşeron işçilerin 3 günlük eylemi sona erdi

Zonguldak'ın Ereği ilçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman İşletme Müdürlüğü'nde taşeron olarak çalışan işçiler, işverenle yaptıkları görüşmelerin olumlu tamamlanmasının ardından eylemlerine son verdi. Pazartesi...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçilerin 3 günlük eylemi sona erdi

Zonguldak'ın Ereği ilçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman İşletme Müdürlüğü'nde taşeron olarak çalışan işçiler, işverenle yaptıkları görüşmelerin olumlu tamamlanmasının ardından eylemlerine son verdi.

Pazartesi günü öğle saatlerinde liman işletmesini satın alan yeni firma ile maaş, kadro sözü ve işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması konusunda anlaşma sağlayamayan taşeron işçiler, aynı gün iş bırakma eylemi yapmıştı. Yaklaşık 3 gün süren eyleme işçilerin aileleri ile birlikte siyasi parti başkanları ve yöneticileri de destek vermişti. İşçilerden oluşan temsilciler, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da araya girmesi ile 3 gündür yeni iş verenleri ile görüşme halindeydi. Yapılan son görüşmede işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması, maaşlarının verilen zam ile 970 lira olması, yemek ve mesai ücretlerinin düzenli ödenmesi konusunda anlaştı. Ayrıca maaş konusunda işverenin kar etmesi ile kendilerinin de kazanacağı sözünü aldı.

İşveren temsilcisiyle görüşen Burhan Öztürk, haberi mesai arkadaşlarına verdi. Aldıkları haberle mutlu olan işçilerden Bülent Çakır, "Eylem bitti. Mevcut olan şirketle görüşmeleri tamamladık. Geri alınmayan arkadaşlarımızı aldık. Mevcut şartlarda kendisi kazandıkça bizlere de kazandıracağını taahhüt ederek, biz eylemimizi sonlandırıyoruz. Yarından itibaren mevcut işimize sarılarak devam ediyoruz." dedi.

İşverenle görüşen Burhan Öztürk ise "Anlaşma sağlandı. Tatsız bir durum da olmadı. Bizleri sizler de gördünüz. Edep ve ahlak çerçevesinde kaldık. Teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından taşeron işçiler, aileleri ile birlikte evlerinin yolunu tuttu. CİHAN

Yorumlar