Tarım işçileri 40 derece sıcakta mesai yapıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde açık arazide zor şartlar altında çalışan tarım işçileri, 40-45 derece sıcakta açık arazide çalıştıklarını, şartlar ne kadar zor olsa da geçinmek için çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. Sabah...

Google Haberlere Abone ol
Tarım işçileri 40 derece sıcakta mesai yapıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde açık arazide zor şartlar altında çalışan tarım işçileri, 40-45 derece sıcakta açık arazide çalıştıklarını, şartlar ne kadar zor olsa da geçinmek için çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Sabah erken saatlerde zorlu mesainin başladığını aşırı sıcaklara rağmen akşama kadar çalıştıklarını belirten tarım işçileri, "Havaların çok sıcak olması bizi iyice bunaltıyor. Sabah erken saatlerde başlayan zorlu mücadelemiz ikindi saatlerinde bitiyor. Özellikle yaz aylarında 40-45 derece sıcaklıkta çalışıyoruz. Karşılığında da 25-30 lira kazanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalıştıkları açık arazide sürekli yılanlarla karşılaştıklarını söyleyen işçiler, "Yaz ayları olması sebebiyle havalar oldukça sıcak gidiyor. Çalıştığımız domates tarlasında sürekli yılanlarla karşılaşıyoruz. Bu durum bizi oldukça korkutuyor. Ayaklarımızı sokmasın diye uzun çizmeler giyiyoruz. Sıcaktan korunmak içinse kafamıza şapka takıyor ve terimizi silmek için boynumuza havlu sarıyoruz." diye konuştu.

"GÜN AŞIRI ORUÇ TUTABİLİYORUZ"

Tarım işçileri Ramazan ayı olmasına rağmen oruç tutamadıkları için üzüldüklerini fakat, geçim içinde çalışmak zorunda olduklarını kaydetti. Bir gün boş bir gün dolu şeklinde çalıştıkları zaman boş günlerinde oruç tutabildiklerini belirten işçiler, "Bizler oruç tutmayı çok istiyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız oruçlu. Onlar ağaç gölgesinde ambalajda duruyor. Ama çok zorlanıyoruz. Sadece çalışmadığımız günlerde orucumuzu tutabiliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar