Tarık Cengiz: Genç dostu belediye başkanı olacağım

Genç Dostu Kent Genç Dostu Aday Kampanyası'na ilk imzayı CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz attı.

Google Haberlere Abone ol
Tarık Cengiz: Genç dostu belediye başkanı olacağım

Genç Dostu Kent Genç Dostu Aday Kampanyası'na ilk imzayı CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz attı. Seçim gezisi kapsamında Bafra ilçesine gelen CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, Okyanus Kitapevi'nde gençlerin ricasını kırmayarak imza kampanyasına destek verdi, "Genç dostu belediye başkanı olacağım.’’ mesajını verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Ulusal Gençlik Parlamentosu Samsun Temsilcileri Metehan Güngör ve Necdet Yarar, "Bizler, 19 Mayıs 2004 tarihinde bir araya gelerek TBMM’de gerçekleştirilen törenle Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP) kuruluşunu ilan ettik. Bugün bünyemizde 61 ilden 48 Gençlik Meclisi, 58 Gençlik alanında faaliyet gösteren STK, 53 Üniversite Öğrenci Topluluğu toplamda 159 üye kuruluşu bulunduruyoruz. 2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak gençler tarafından uygulanan 'Seçilmek İstiyorum Kampanyası' ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30’dan 25’e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır. Ülkemizde nüfusun yüzde 26’sını gençler oluşturmasına rağmen karar alma süreçlerine aktif katılımını eksik kalmaktadır. Yerel yönetimlerde ve yerel gençlik politikalarının oluşturulmasında gençlere söz ve yer verilmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki toplam 51 milyon seçmen içerisinde 19 milyon genç seçmen bulunmasına rağmen yerel yönetimlerde yeteri karar söz sahibi olamamaktadırlar. Seçilmiş 3.379 İl Genel Meclisi üyesinden sadece 44 kişisi, seçilmiş 31.790 Belediye Meclis üyesinden sadece 882 kişisi 25-30 yaş aralığındadır. Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Özetle, kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan gençlerin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentlerdir. Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak
'Genç Dostu Adaylar ve Kentler Kampanyası'nı başlatıyor ve yerel yönetimlerde, günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz. İmza kampanyamıza ilk desteği veren CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz’e teşekkür ediyoruz.’’ dedi.
Cengiz ise böyle anlamlı kampanyayı düzenleyen gençlerin her zaman yanlarında olacağı sözünü verdi. CİHAN

Yorumlar