Taha Akyol'dan Başbakan'a: Eleştirilerime aynı düzeyde cevap vermeliydi

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugünkü yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında sarf ettiği iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Taha Akyol'dan Başbakan'a: Eleştirilerime aynı düzeyde cevap vermeliydi

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugünkü yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında sarf ettiği iddiaları yalanladı. Akyol, 'Başbakan'a Not' ara başlığıyla yer verdiği yazısında şunları ifade etti:

“…Başbakan, benim Doğan Grubu’nun iş takipçisi olduğumu söylemiş! Ben; Başbakan’dan, bakanlarından, genel müdürlerinden, belediye başkanlarından, iktidarla ilgili hiçbir makamdan Doğan Grubu’nun ticari işleriyle ilgili hiçbir talepte bulunmadım, hiçbir görüşme yapmadım. Başbakan; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti gibi konularda yaptığım akademik eleştirileri önemsiyorsa, buna aynı düzeyde cevap vermeliydi; halbuki karalama yolunu seçmiştir. Her şeyden önce şunu belirteyim: Benim gözümde evrensel hukuk bütün siyasi fikirlerin üstündedir.

Sayın Erdoğan hapisteyken, gerçekten mağdurken, partisi kapatılmak ve hükümeti darbeyle devrilmek istenirken bütün yazılarımda, görüşmelerimde ve konuşmalarımda nasıl özgürlükçü demokrasiyi ve basın hürriyetini savunmuşsam, kendisinin iktidarında da bütün yazılarımda, görüşme ve konuşmalarımda aynı ilkeleri savundum. Keşke böyle bir zorunluluk çıkmasa, gelişmiş demokrasiler düzeyinde bir demokrasimiz olsaydı ve bizler de o ülkelerdeki meslektaşlarımız gibi başka konulara öncelik verebilseydik.”
CİHAN

Yorumlar