Tacikistan Dışişleri Bakanı, Azerbaycan’da temaslarda bulundu

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Aslov, Azerbaycan’da resmi temaslarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tacikistan Dışişleri Bakanı, Azerbaycan’da temaslarda bulundu

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Aslov, Azerbaycan’da resmi temaslarda bulundu. Tacik basınında yer alan habere göre, Bakan Aslov Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov ile bir araya geldi. Aslov’u kabul eden Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasındaki ikili münasebetlerin bütün sahalarda inkişaf ettiğini söyledi. Aliyev, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Aslov’un Azerbaycan’a ziyaretinin işbirliğinin daha da arttırılmasına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.
Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Aslov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov’un arasında da ikili görüşme gerçekleştirildi. Bakanlar, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomi, maden, sanayi, yatırım, nakliyat, eğitim alanındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik konularda görüş alışverişinde bulundu.
Görüşmede karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca bakanlar dışişleri bakanlıkları arasında 2014-2015 yılı için işbirliğini öngören protokole imza attı.
CİHAN

Yorumlar