Suriye için barışı simgeleyen balonlar gökyüzüne salındı

Yeryüzü Doktorları Derneği'nin (YYD) çağrısıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 'Seninleyiz Suriye' kampanyası kapsamında, barış temennisiyle gökyüzüne kırmızı balonlar bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye için barışı simgeleyen balonlar gökyüzüne salındı

Yeryüzü Doktorları Derneği'nin (YYD) çağrısıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 'Seninleyiz Suriye' kampanyası kapsamında, barış temennisiyle gökyüzüne kırmızı balonlar bıraktı. Savaşın üçüncü yıl dönümünden 2 gün önce gerçekleştirilen eylemin, dünyadaki belirli merkezlerle aynı anda gerçekleştirildiği açıklandı.

Suriye'deki savaşın 3. yıl dönümü sebebiyle 15 Mart öncesi harekete geçen sivil toplum kuruluşları 'Seninleyiz Suriye' kampanyası başlattı. Yeryüzü Doktorları Derneği'nin öncülüğünde Sultanahmet Meydanı'nda bir araya gelenler, basın açıklamasının ardından ellerindeki balonları barış temennisiyle gökyüzüne salıverdi.

Suriye halkıyla birlikte olduklarını ifade amacıyla bir araya geldiklerini belirten YYD Başkanı Dr. Kerem Kınık, üç yıldır evlerinden barklarından uzakta yaşayan insanların sabırla bu işin biteceği günü beklediğini söyledi. Kınık, "Suriye üzerinde emelleri olan, buranın üzerinden kavga yürüten uluslararası güçler lütfen artık masanın üstünde insanların olduğunu görsünler, çocukların olduğunu görsünler. Bugün her 15 saniyede bir Suriyeli 'mülteci' haline geliyor. Her 30 saniyede bir Suriyeli çocuk 'mülteci' haline geliyor. Bunun bitmesini istiyoruz. Bu çerçevede dünyanın, Amerika'dan Pasifik'e kadar uzanan büyük bir coğrafyasında insaniyetini vicdaniyetini yitirmemiş olan bütün insanlık, bugün, bu gece aynı zamanda 'Seninleyiz Suriye' diyor." diye konuştu.

Duvar Boyama Sanatçısı Banksy'nin, 'Girl with the balloon' (Balonlu kız) motifini kampanyaya bağışladığını duyuran Kınık, bu çerçevede dünyanın birçok yerinde, ünlü meydanlardan gökyüzüne kırmızı balonlar salındığını söyledi.

Kınık'ın açıklamalarının ardından katılımcılar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Açıklamaya çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Suriyelilerin de destek verdiği görüldü. CİHAN

Yorumlar