Şırnak'taki çatışmada kadınlar kendini siper etmiş

Şırnak'ta 3 kişinin öldüğü silahlı çatışmada, kadınların kendilerini siper ettikleri için yaşamlarını yitirdiği söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'taki çatışmada kadınlar kendini siper etmiş

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde, Çalış ve Yağan aileleri içinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan, 3 bireyin öldüğü, 13 bireyin de yaralandığı silahlı çatışmada, bayanların menfaatlerini bayların silahlı çatışmasına siper ettikleri için yaşamlarını yitirdiği söylendi.

İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde dün arazi anlaşmazlığı itibarı ile meydana gelen, 2'si kadın 3 bireyin öldüğü, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 13 bireyin yaralandığı atışmanın bilgileri ortaya çıktı.

Erkekler içinde silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki orijinal Yağan, 24 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için menfaatlerini düşünmeden menfaatlerini ortaya attı. Kadınların araya girmesine karşın beyler çatışmayı sürdürünce vurulan Kevi Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanan Kadriye Yağan ve Şirin Yağan'ın ise tedavileri sürüyor.

Köydeki bayların çatışmasına menfaatlerini siper ettikleri için hayatlarını kaybeden bayanların cenazeleri dün gece otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, ağır yaralı bulunan kadınlar Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde tedavileri sürüyor.

Güvenlik güçlerinin hummalı tedbir aldığı Yağmurca Köyü'ne giriş ve çıkış yasağı devam ederken, ölen 2 kadın ile 1 erkeğin cenazelerinin ne köye getirilip toprağa verileceği henüz bilinmiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar