Sınırda yasak bölgeye giren araca ateş: 1 ölü

Suriye sınırındaki Kilis'te, askerler yasak bölgeye giren ve 'dur' ihtarına uymayan otomobile ateş açtı. 26 yaşındaki Ahmet Öksüzoğlu öldü.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda yasak bölgeye giren araca ateş: 1 ölü

Yakınları tarlaya çalışmaya gittiğini öne sürdükleri Öksüzoğlu'nun ölümüne reaksiyon gösterirken, tüfeği ateşleyen asker ise gözaltına alındı.

Olay, sabah erken saatlerde Suriye sınırındaki İnanlı Köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, hudut hattında görevli askerler, arasında 5 şahıs olan 79 DL 070 plakalı aracın 1'inci derece askeri yasak bölgeye girdiğini ayrım etti. Nöbet kulübesinde görevli askerler ayrım ettikleri otomobildekilere 'dur' ihtarında bulundu. Askerler, uyarıya karşın durmayan ve yasak alanda ilerlemeyi sürdüren otomobildekilerin kaçakçılık yaptığı kuşkusuyla İkaz ateşi açtı.

Bu sırada adı açıklanmayan bir askerin ateşlediği tüfekten çıkan mermi, aracın geri koltuğunda olan Ahmet Öksüzoğlu'nun başına isabet etti. Ağır yaralanan Öksüzoğlu, çağırılan ambulansla götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak öldü.

YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Askerin açtığı ateşle yaşamını yitiren 1 çocuk babası Ahmet Öksüzoğlu'nun cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayı duyan hudut hattına akın eden yakınları hale reaksiyon göstererek Öksüzoğlu'nun beraberindeki yakınlarıyla bölgedeki tarlasına çalışmaya gittiği iddia etti. Yaşanan reaksiyon üstüne bölgeye sevk edilen jandarma birlikleri, hudut hattında tedbir alarak, hadise yerine kimseyi yaklaştırmadı.

ASKER GÖZALTINA ALINDI

Olay sonrası Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri savcılığı sebebi ile da tahkikat başlatıldı. Olay yerinde ve otomobilde tetkik oluşturan askeri yetkililer, Öksüzoğlu'nun ölümüne yol açan tüfeği ateşleyen adı açıklanmayan askeri gözaltına aldı. Sınır hattında görevli askerlerin ifadesine de başvurulan olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar