Sevgi Çemberi Eğitim ve Kültür Derneği 80 öğrenciye burs veriyor

İzmir'in Çiğli ilçesinde 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Sevgi Çemberi Eğitim ve Kültür Derneği, her yıl düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Sevgi Çemberi Eğitim ve Kültür Derneği 80 öğrenciye burs veriyor

İzmir'in Çiğli ilçesinde 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Sevgi Çemberi Eğitim ve Kültür Derneği, her yıl düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Çiğli Belediyesi Sillion Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, eğitimci Murat Erkol’un sunumuyla “Mevlana’dan Hayat Dersleri” konulu konferans ve ardından sema gösterisi yapıldı.

Dernek Başkanı Binnur Buğdaylıgil, amaçlarının topluma faydalı olabilmek ve maddi yönden sıkıntıdaki öğrencilerin eğitimine destek vermek olduğunu söyledi. Şu anda 80 öğrenciye burs sağladıklarını, bu sayının artması için gayret sarfettiklerini belirten Buğdaylıgil, bundan sonra da bu tarz faaliyetlerin devam edeceğini, yardımsever vatandaşların kendilerine gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Eğitimci Erkol ise hayatın yaşanan andan ibaret olduğunu, vücut ve hayat nimetinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bunun için Hz. Mevlana’nın güzel nasihatlerinden örnek alınmasını tavsiye etti. Halis bir niyetle bütün hayatın ibadetle geçirilmişcesine değerlendirilebileceğini belirten Erkol, Mevlana’nın öğretilerinin günümüzde de huzur ve mutluluk kaynağı olduğu vurguladı. CİHAN

Yorumlar