Senarist ve yazar Şasa, son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının emektar yazar ve senaristlerinden Ayşe Şasa, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazını ardından son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü Esenler Safa Hastanesi’nde dün hayata veda eden 73 yaşındaki Şasa için öğle...

Google Haberlere Abone ol
Senarist ve yazar Şasa, son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının emektar yazar ve senaristlerinden Ayşe Şasa, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazını ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Esenler Safa Hastanesi’nde dün hayata veda eden 73 yaşındaki Şasa için öğle vakti Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, sanatçılar, Şasa’nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Namaz ardından Şasa için cemaatten helallik istendi ve dua edildi. Ayşe Şasa'nın naaşı, Bakan Avcı ve katılımcılar tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Şasa’nın cenazesi, Sahrayı Cedid Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada cenaze namazı sırasında, bir kişi rahatsızlandı. Rahatsızlanan şahıs, oradakiler tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından toparlandı. Öte yandan cenazeye katılan Prof. Dr. Şerif Mardin'nin ise bitkin olduğu gözlendi.

AYŞE ŞASA KİM?

Şasa, 1941 yılında İstanbul'da doğdu. 1960'ta Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nden mezun oldu. 1963-1965 yılları arasında Robert Kolej'in İdari Bilimler Bölümü'ne devam etti. 1963'ten başlayarak Türk sinemasında senaristlik yaptı. Murat'ın Türküsü, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramofon Avrat gibi filmlere imza attı. 1993'te sinemayla ilgili denemelerini Yeşilçam Günlüğü adıyla yayınladı. Şubat 2003 tarihinde de Delilik Ülkesinden Notlar isimli eseri yayınlandı.

YAZARIN KİTAPLARI

Bir Ruh Macerası

Bir Ruh Macerası

Delilik Ülkesinden Notlar

Şebek Roman

CİHAN

Yorumlar