Şehitliği ziyaret eden Vali Büyük: Allah başka acılar göstermesin

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybekçi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği Başkanı Emine Kunt ve...

Google Haberlere Abone ol
Şehitliği ziyaret eden Vali Büyük: Allah başka acılar göstermesin

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybekçi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği Başkanı Emine Kunt ve kamu kurumu temsilcileriyle Ramazan Bayramı arifesinde Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti.

Burada düzenlenen programda şehitlerin ruhu için Kur’an–ı Kerim okundu. İl Müftüsü Arif Gökce, şehit ve gaziler için dua yaptı. Vali Büyük, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte şehit askerlerin mezarına karanfil bıraktı. Ailelere başsağlığı dileyen Büyük, "Allah rahmet eylesin, başka acılar göstermesin. İnşallah cennette onlarla birlikte oluruz. Bayramınız mübarek olsun." dedi.

Şehit aileleriyle ayakta sohbet eden anne, baba, eş ve çocukları ise duygusal anlar yaşadı. 1990’da Artvin’den Erzurum’a hasta taşırken trafik kazasında şehit düşen Abdullah Alabalık’ın annesi Naime Alabalık, "Allah beterin beterini vermesin. Bir tek oğlum vardı. Şükürler olsun halimize. Hiçbir zaman gocunmadım, ileri geri laf konuşmadım, konuşmam da... Her acı böyle olsun. Bugün şehitlerin mezarları ziyaret ediliyor. Böyle bir şey herkese nasip oluyor mu? Bir tane oğlum vardı. Fakat hiçbir vakit Allah’a isyan etmedim; isyan ettirmesin. Allah böyle şerefli bir ölümü herkese nasip etsin." diye konuştu.

Alabalık’ın bu sözleri üzerine Vali Mustafa Büyük, "Şerefle, itibarla, cennette inşallah… Takdiri ilahi. Bizlere de dua edin. Şimdiden hayırlı bayramlar. Allah sabırlar versin, cennette kavuştursun." temennisinde bulundu.

YAŞLILAR GOLF ARAÇLARI İLE TAŞINDI

Bu arada arife günü mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlıkları dolduran aileler kabirlerde temizlik yaptı. Ağaç ve çiçekleri sulayan vatandaşlar ahirete göçen yakınları için Kur’an–ı Kerim okuyup, ruhlarına ithaf etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan dört adet golf aracı ile yürümede zorluk çeken yaşlılar Asri Mezarlık’ta kabirlerin başına taşındı. Uygulamayı takdirle karşılayan yaşlılar, "Çok memnunuz. İlgililere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar