Şarköy, taşıma suyla değirmen döndürüyor

Tekirdağ’ın tatil beldesi Şarköy, su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Şarköy Belediyesi, ilçenin su kaynağı olan Şarköy Göleti’ne Bulgur Deresi'nden tankerlerle su taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şarköy, taşıma suyla değirmen döndürüyor

Tekirdağ’ın tatil beldesi Şarköy, su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Şarköy Belediyesi, ilçenin su kaynağı olan Şarköy Göleti’ne Bulgur Deresi'nden tankerlerle su taşıyor. İlçedeki hoparlörlerden anonslar yapan Şarköy Belediyesi, vatandaşları su israfı yapmamaları konusunda uyarıyor.

Taşıma suyla değirmen döndürdüklerini belirten Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy’ün 20 yıldır böyle bir kuraklık görmediğini söyledi. Başkan Altınok ilçenin su kaynağı olan Şarköy Göleti'ndeki suyun azalması ile ilgili “İlçemize su veren göletimiz 1 milyon 250 bin metreküptür. Bu göletimizden ilçemize içme suyu olarak su vermekteyiz. Fakat kasım ayından beri yağmurların yağmaması sonucunda göletimizde su seviyesi hızla düşmeye başladı. Meteoroloji önümüzdeki günlerde sevindirici haberler veriyor, yağmur beklemekteyiz.” dedi.

7 adet tankerle gölete su getirildiğini aktaran Altınok, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “1 ay önce tedbirlerimizi alarak ve 25 günden beri de ortalama 800-900 ton civarında suyu, 7 adet su tankeri ile göletimize taşıyarak halkımızı susuz bırakmamaya çalışıyoruz. Göletimize suyu Bulgur Deresi'nden getiriyoruz. Tekirdağ, Çorlu ve Mürefte Belediyelerine katkıda bulunduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Hani derler ya taşıma suyla değirmen dönmez, biz taşıma suyla Şarköy halkını susuz bırakmamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz.” CİHAN

Yorumlar