Sarıkamış şehitleri için bin 856 kilometre pedal çevirip Kars'a ulaştılar

Sarıkamış harekatında şehit düşen binlerce askeri anma programı için İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler Kars'a ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış şehitleri için bin 856 kilometre pedal çevirip Kars'a ulaştılar

Sarıkamış harekatında şehit düşen binlerce askeri anma programı için İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler Kars'a ulaştı. Eksi 20 derece soğukla yüz yüze kalan bisikletçilerin sağlık problemi olmadığı belirtildi.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği bisiklet turuna katılan 8 sporcu, bin 856 kilometrelik yolun bin 791 kilometresini tamamladı. Güzergahtaki illerden alınan toprakları İstanbul'dan alınan toprağa ilave eden sporcular, 5 Ocak'ta Sarıkamış şehitlerini anma törenlerinde Kars Valisi Eyüp Tepe'ye sunacak.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, bisiklet camiası olarak, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yatan şehitlere minnet borçlarını ödemek için burada olduklarını belirterek, "Bu ruhla 5 yıldır yollardayız. Bu ruhla devam ediyoruz. Konaklamış olduğumuz illerde bizi karşılayan uğurlayan herkese ve en önemlisi sevgili gençlerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle gençlerimize Sarıkamış'ı anlatırken bu yıl yaptırmış olduğumuz tişörtleri de hediye ettik." dedi.

Konya Torku Şeker Spor Kulübü'nden milli sporcu Fethullah Köse, çok dondurucu bir soğuk havanın olduğunu söyledi. Köse, "Geçen sene daha soğuktu bu yıl biraz daha sıcaktı. El ve ayaklarımız çok üşüdü. Ama şehitlerimizi yad etmek için buralara tekrar geldik." diye konuştu.

Sporcuları makamında karşılayan Kars Valisi, Eyüp Tepe ise 5 yıl sürekli olarak bu programın yapılmasının kendisini etkilediği belirterek, "Türkiye’de en çok ihtiyacını duyduğumuz konulardan bir tanesi sürekliliktir. Yani birisinin aklına bir şey geliyor ve seneye bitiyor. Böyle olmamalı sürekliliği sağlamak çok güzel." dedi.

Öte yandan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Vali Tepe ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a federasyonun filamansı ile tişört hediye etti. Bisikletçiler, 4 Ocak'ta 65 kilometrelik kısmı tamamlamak üzere Sarıkamış'a hareket edecek.
CİHAN

Yorumlar