Sarıgül: Oy almak için popülist yaklaşım içinde olmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nda adaylık dilekçesini CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya sunan Mustafa Sarıgül, yapamayacakları projeler konusunda söz vermeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Oy almak için popülist yaklaşım içinde olmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nda adaylık dilekçesini CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya sunan Mustafa Sarıgül, yapamayacakları projeler konusunda söz vermeyeceklerini söyledi. Sarıgül, “Huzurunuzda söz veriyorum, oy almak için popülist yaklaşım içinde olmayacağız.” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık dilekçesini CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül, “Bizimki çok farklı bir kampanya olacak. Türk siyasi yaşamında dönüm noktası olacak. Kampanyamızın güzelliğinden herkes etkilenecek. Yapamayacağımız şeyler konusunda söz vermeyeceğiz. Ayağı yere basmayan hiçbir görüş ve düşünceyi paylaşmayacağız. Huzurunuzda söz veriyorum oy almak için popülist yaklaşım içinde olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Muhalefettekileri yok sayan bir anlayış içinde olmayacaklarını kaydeden Sarıgül, “Biz, ‘yüzde 50’si bizim, geri kalan yüzde 50 ne olursa olsun’ mantığını doğru bir mantık olarak görmüyoruz. Bu sözleri siyasi heyecanla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz. Biz yurttaşlarımızın yüzde 100’ünü kucaklayacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un trafiğini çözmek için kadro oluşturduklarını belirten Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafikte Sarıgül konuşmayacak, Sarıgül’ün kadrosu konuşacak. Ulaşım konusundaki projelerimizi açıkladığımız zaman bütün yurttaşlarımız ‘beklenen gün geldi’ diyecek.”

Parti içinde ön seçim yapılıp yapılmayacağına da cevap veren Sarıgül, kendisinin ön seçimin bereketine, güzelliğine, enerjisine inandığını söyledi. Takdirin CHP Genel Merkezi’nde olduğunu vurgulayan Sarıgül, “Ön seçimi arzu ediyorum.” dedi.

Herhangi bir anket yaptırıp yaptırmadığına ilişkin soruya da Sarıgül, şu cevabı verdi: “Ben Türkiye’nin her noktasını her sokağını geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbulluların haktan yana adaletten yana karar vereceklerini biliyorum. Benim en büyük anketlerin meydanlar. Mustafa Sarıgül’ün iki görevi vardır: Birincisi ulusal bayrağımızı, ikincisi de CHP’nin bayrağını zirveye taşımaktır. İstanbulluların bizim çağrımıza cevap vereceklerini biliyorum.”

Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde yaşanan elektrik sıkıntısına da değinen Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alt yapıyı yapmadan, gerekli donanımları yapmadan bir mahallenin kapasitesi 200 bina ise siz 500 bina yaparsanız buna benzer olaylar olacaktır. Bu sorun, 20 yıldan beri İstanbul’u yöneten anlayışın ne kadar yorgun olduğunu ve heyecanının azaldığını gösteriyor. Biz rakiplerimizi kötümsemeyeceğiz ama yapılması gerekenleri de olay yerinde yurttaşlarımızla paylaşacağız. Plansız büyümelerin doğru olmadığını biliyorum.”
CİHAN

Yorumlar