Sarıgül: Demokratik ülkelerde meydanları emniyet mensupları korumaz

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan ‘Herkes O’nu Okuyor’ etkinliği çerçevesinde Taksim ve Mecidiyeköy'de stant kurup broşür dağıtma isteğine zabıtadan izin ver.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Demokratik ülkelerde meydanları emniyet mensupları korumaz

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan ‘Herkes O’nu Okuyor’ etkinliği çerçevesinde Taksim ve Mecidiyeköy'de stant kurup broşür dağıtma isteğine zabıtadan izin verilmemesini eleştirdi. Sarıgül, “Hiçbir demokratik ülkede meydanları emniyet mensupları korumaz. Sayın Topbaş, Taksim Meydanı’nı emniyet mensuplarına korutuyor. Halkına meydanları kapatan bir başkanın aday olması bile doğru değildir.” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Beykoz Küçüksu’da vatandaşlara hitap etti. Seçim otobüsünden esnafları selamlayan Sarıgül, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan ‘Herkes O’nu Okuyor’ etkinliği çerçevesinde Taksim ve Mecidiyeköy'de stant kurup broşür dağıtma isteğine zabıtadan izin çıkmamasını eleştirdi. Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi’nin özgürlüklere izin vermediğini söyledi. Sarıgül, “Hiçbir demokratik ülkede meydanları emniyet mensupları korumaz. Sayın Topbaş, Taksim Meydanı’nı emniyet mensuplarına korutuyor. Hiçbir kültür merkezi karakol olarak kullanılamaz. Ama şuanda kültür merkezi çevik kuvvet emniyet mensuplarımızın konaklama noktasında. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde Sayın Topbaş’ın yaptığını yapmaz. Halkına meydanları kapatan bir başkanın aday olması bile doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

Polonozköy’de imar planı olan yolların doğayı mahvettiğini belirten Sarıgül, “Polonozköy’de gidip baktım İstanbul’un 100 yıllık planlarını recep tayyip Erdoğan ve kadir topbaş kendi yaptıkları planları ortadan kaldırdılar. Çünkü kendi yaptıkları planlar şahısların çıkarlarıyla çakışmadı.” diye konuştu.

2B sorununun İstanbul’da mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Sarıgül, şunları kaydetti: “2B’ler şahıslara çıkar sağlamaktan başka bir şey değildir. 2B’den mağdur olan binlerce yurttaşımız var. 30 Mart’tan sonra İstanbul’un birçok bölgesinde olan 2B sorununu akılcı yollarla çözeceğiz. İstanbul’daki kuzey ormanlarını mutlaka koruyacağız. Kuzey ormanlarını koruyamazsak İstanbul’u susuzluğa mahkum ederiz.”

Mal varlıklarının açık olduğunu aktaran Sarıgül, “TMSF bizim bütün mal varlığımızı şuan da dondurmuş vaziyette. Biz bütün mal varlıklarımızı açıklamak durumundayız. Zaten ben her sene mal varlığımı bildiriyorum. Her belediye başkanı, her siyasi açık olmalı, net olmalı, şeffaf olmalı, katılımcı bir anlayışla İstanbul’un yönetilmesi lazım.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar