Sağlık çalışanları döner sermaye sistemini Cumhurbaşkanı'na şikayet etti

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı'na, postayla 860 tane dilekçe gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanları döner sermaye sistemini Cumhurbaşkanı'na şikayet etti

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı'na, postayla 860 tane dilekçe gönderdi. Taleplerinin karşılanmaması durumunda grev yapacaklarını belirten sağlık çalışanları, başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı.

"Emekli maaşları arttırılsın", "Çıkan Ek Ödeme Yönetmeliği zulümdür", "Döner sermaye adaletsizliğine son" yazılı dövizler taşıyan personel, sloganlar eşliğinde polikliniklere kadar yürüdü. Bazı hastalar ve yakınları eylemcilere alkışlarla destek verirken bazıları ise tepki gösterdi. Döner sermaye sistemine yönelik itiraz ve tepkileri, grup adına Hemşire Yasemin Çınar Gers dile getirdi. Mevcut sistemin değiştirilmesi gerektiğini savunan Gers, "Sağlık kurum ve kuruluşlarında yardımcı sağlık hizmeti, genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında görev yapan personel, mevcut döner sermaye ek ödeme işleyişiyle döner sermaye sisteminin dışına itilmiştir. Bu sistem, benim ve meslektaşlarımın emeğini, performansını ve sisteme katkısını yok saymaktadır. Çalışanların katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirinin adil bir şekilde dağıtılmasını talep ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar