Rus ve Türk entelektüeller Antalya'da buluşuyor

Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler her geçen gün artarak daha verimli bir işbirliğine çevriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Rus ve Türk entelektüeller Antalya'da buluşuyor

Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler her geçen gün artarak daha verimli bir işbirliğine çevriliyor. Siyasi alanda sağlanan karşılıklı uyumun diğer alanlara yansıması sadece ikili ilişkileri değil, bölgesel alandaki işbirliğini de farklı bir formatta yeniden ve daha sağlıklı bir şekilde tanımlamaya yardımcı oluyor. 2 ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin toplamda 35 milyar dolar civarında seyrettiği düşünüldüğünde, sadece ticari ve ekonomik ilişkilerin değil, 2 toplum arasındaki sosyo-kültürel tanıma ve kaynaşmanın da yeni dinamikler kazandığı görülüyor.

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 9-13 Ocak 2014 tarihleri arasında II. Rus-Türk Entelektüeller Buluşması'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Rusya Federasyonu topraklarında yaşayan Türkiye vatandaşı sayısının hâlihazırda 70 binlere varması, Türkiye’de ise 300 bin civarında Rusya vatandaşının ikamet etmesi Türk-Rus kültürel ilişkileri adına ümit veriyor.

    Öte yandan, her geçen yıl artış gösteren karşılıklı turistik amaçlı ziyaretlerle 2 ülke yöneticileri, entelektüelleri, akademisyenleri ve toplumları arasındaki ilişkiler derinleşiyor. 2 ülke arasındaki bu işbirliğinin yeni pozitif okumalarla gerçekleşmesi ve daha geniş alanlara yayılması gerektiği gerçeği ise Rus ve Türk entelektüellerinin birlikte üzerinde çalışmaları gereken konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. CİHAN

Yorumlar