Rize’de 3. Ulusal Çocuk Kongresi yapıldı

Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ve Fatma Nuri-Erkan Bilim ve Sanat Merkezi'nce 3. Ulusal Çocuk Kongresi yapıldı. Fatma Nuri-Erkan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Atasoy, yaptığı açıklamada, kongrede, bilim ve sanat...

Google Haberlere Abone ol
Rize’de 3. Ulusal Çocuk Kongresi yapıldı

Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ve Fatma Nuri-Erkan Bilim ve Sanat Merkezi'nce 3. Ulusal Çocuk Kongresi yapıldı.

Fatma Nuri-Erkan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Atasoy, yaptığı açıklamada, kongrede, bilim ve sanat merkezlerinde eğitim gören öğrencilere bilimsel tutum ve davranış kazandırmak ve onların problem çözme becerileri ile liderlik ve kişilik özelliklerini geliştirmelerini desteklemeyi amaçlayan bir faaliyet yapıldığını söyledi. Atasoy, "Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günlerinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılan Ulusal Çocuk Kongresine 30 ildeki üstün/özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü toplam 30 kurumdan 94 danışman öğretmen,210 öğrenci ile 20 gönüllü veli katıldı. Kongrede, öğrencilerin bilim kurulunca kabul edilen 135 bildiriyi 17 akademisyenin yönetiminde 7 salonda eş zamanlı olarak sunmasının ardından değerlendirme bölümünde katılımcı ve izleyicilerin birbirinden ilginç ve özel soruları cevaplanarak tartışıldı. Kongrede Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat merkezinden 22 öğrenci 15 bildiri sundu. Bildiri sunumlarının ardından katılımcı akademisyen, öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi takdim edildi." dedi.

CİHAN

Yorumlar