Radar uygulaması yapan polis, yılın trafik görevlisi seçildi

Kars'ta Karayolları Trafik Haftası, İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği programla kutlandı. Programda ilde 6 saat radar uygulaması yapan polis memuru Sadık Yıldırım yılın trafik görevlisi seçildi. 'Hız kesici' olarak adlandırılan...

Google Haberlere Abone ol
Radar uygulaması yapan polis, yılın trafik görevlisi seçildi

Kars'ta Karayolları Trafik Haftası, İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği programla kutlandı. Programda ilde 6 saat radar uygulaması yapan polis memuru Sadık Yıldırım yılın trafik görevlisi seçildi. 'Hız kesici' olarak adlandırılan Yıldırım, ödülünü de Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'tan aldı.

    

    Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Vekili Cevat Uyanık, Cumhuriyet Başsvcısı Mustafa Köylü, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Kd. Alb. Hasan Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Dernek Başkanı Kıyas Alp, Doğu Anadolu Sürücü Kursları Başkanı Azat Ceyhan ve daire müdürleriyle polislerin katıldığı programda Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amiri Komiser Bilal Günaydın Trafik haftasıyla ilgili bir konuşma yaptı.

    Günaydın, "Ülkemizde sadece 2013 yılında 3 bin 1 tanesi ölümlü olmak üzere 1 milyon 207 bin 354 kaza meydana gelmiştir. 1 Yılda 4 bini olay yerinde olmak üzere yaklaşık 8 bin insanımızı Trafik kazalarında kaybetmekteyiz. Yani bu kazalar Trafik kurallarına uymama sonucunda meydana gelmektedir. Ülkemizde son 29 yılda terör olaylarında yaklaşık 35 bin insan hayatını kaybetmişken aynı dönemde trafik kazalarında 350 bin insan yaşamını yitirmiştir." dedi.

    Emniyet Müdürü Çakmak ise yaptığı konuşmada, trafik kazalarının dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi, maalesef ülkemizde de kanayan bir yara olduğunu söyledi. Çakmak, "Her yıl binlerce insanımız trafik kazlarında canından olmakta ya da ağır yaralanmalarla sakatlıklar yaşanmaktadır. Ayrıca milli sermayemiz çok önemli darbe almaktadır. Kazaların önlenmesi ve kayıpların en aza indirilmesi amacıyla polis teşkilatı olarak, son dönemlerde çok yoğun çalışmalar yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

    

    Programda ilköğretim okulları arasında yapılan, 'Trafik' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Yarışmanın birincisi Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Melis Çağla Türk'e ödülünü Vali Vekili Cevat Uyanık verdi. İkinci aynı okuldan Berke Baha Bozkurt'a ise ödülünü Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta takdim etti. Üçüncü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Melisa Öztürk ise ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü'den aldı. Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanlığı'nca yılın örnek sürücüsü seçilen Mehmet Baysu ödülünü KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’dan aldı. İl Jandarma Komutanlığı'nca yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tim Komutanlığı’nda görevli J. Bşçv. Güner Özşahin’ne ödülünü Jandarma Komutanı Hasan Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü’nce yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Sadık Yıldırım’a da ödülünü Emniyet Müdürü Ercan Çakmak takdim etti. CİHAN

Yorumlar