Psikiyatri hastaları yaptıkları el işi eserlerle hayata tutunuyor

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastaları el emeğe göz nuru eserlerle hayata tutunuyor. Hastalar bir yıl boyunca yaptıkları eserlerini yıl sonu sergisiyle görücüye çıkardı. Sergiden elde edilen gelir hastanenin...

Google Haberlere Abone ol
Psikiyatri hastaları yaptıkları el işi eserlerle hayata tutunuyor

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastaları el emeğe göz nuru eserlerle hayata tutunuyor. Hastalar bir yıl boyunca yaptıkları eserlerini yıl sonu sergisiyle görücüye çıkardı. Sergiden elde edilen gelir hastanenin psikiyatri servisine bağışlanacak.

Yunus Emre Devlet Hastanesi yetkilileri hastanede psikiyatrik tedavi gören hastalara ilaç tedavisinin yanı sıra çeşitli aktiviteler uygulayarak hayata tutunmalarını sağlıyor. Böylelikle hastalar hem stres atıyor hem de hem de hayata tutunuyor.. Hastalar, bir yıl boyunca emek verdikleri el emeği göz nuru eserlerini sergiyle görücüye çıkardı. Sergide satılan eserlerin geliri yine psikiyatri servisine bağışlanacak.

Sergi hakkında bilgi veren psikiyatri doktoru Hüseyin Ünlü, açtıkları serginin psikiyatrik tedavisinin bir parçası olduğunu belirtti. Psikiyatrik tedavide ön tedavi olarak ilaç tedavisi olduğunu vurgulayan Ünlü, İlaç tedavisini destekleyecek tedavilerinde olması gerektiğini aktardı. "Onlardan bir tanesi de meşguliyet tedavisi." diyen Ünlü şunları söyledi: "Bu faaliyetin hastalar üzerinde bir etkisi var. Onları meşgul ediyor. İçinde bulundukları sıkıntılı durumdan, patolojik durumdan uzaklaştırmak, hayata bağlamak noktasında bir.Kliniğimizin kapasitesi dar. Orada sadece ilaç almak tedaviye pek katkısı olmuyor. Mutlaka bir şeylerle uğraşmak lazım. O konuda gerçekten de faydalı olduğuna inanıyorum."

CİHAN

Yorumlar