Oylar eşit çıktı, muhtar kurayla belirlendi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hacılar köyünün muhtarı kurayla belirlendi.30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Oylar eşit çıktı, muhtar kurayla belirlendi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hacılar köyünün muhtarı kurayla belirlendi.

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sona erdi. Muhtarlık seçimlerinde Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde bağlı Hacılar köyünde ise ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Mevcut muhtar Zekeriya Yörük, ikinci kez muhtar seçilmek için yeniden aday oldu. Camiye minare yapılması, köy muhtarlığının tefrişatı gibi birçok hizmete imza atan muhtara yerel seçimlerde rakip çıktı.
Muhtarın rakibi ise birinci azası ve dayısının oğlu Levent Kuru oldu. 20 hane, 65 nüfus ve 52 seçmenin olduğu köyde yapılan seçimlerde adaylar 25’er oy aldı, bir oy geçersiz sayıldı, bir oy ise aday olmayan bir başka köylüye çıktı.

Oyların eşit çıkması üzerine son karar ilçe seçim kuruluna kaldı. Seçimlerden iki gün sonra bölgeden sorumlu bir hakim ve ilçe seçim kurulu başkanının huzurunda kura çekildi. Kura çekiminde gülen kişi mevcut muhtar Zekeriya Yörük oldu. Rakibi Levent Kuru ile birlikte adliyeden çıkan Zekeriya Yörük, tebrikleri kabul etti. Kura çekimi sırasında büyük bir heyecan yaşadığını anlatan Yörük, seçimi yeniden kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Köye verdiği hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğini belirten muhtar, şimdiye kadar yaptıklarının bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar