Ovacık saldırısını PKK ve ortakları üstlendi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde sivillerin yaralandığı saldırıyı PKK ve onun diğer ortaklarının oluşturduğu grup üstlendi

Google Haberlere Abone ol
Ovacık saldırısını PKK ve ortakları üstlendi
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 3 gün önce adliye lojmanlarına yapılan ve 9 kişinin yaralandığı bomba yüklü araçlı saldırıyı, PKK ile eylem birliği yapan HBDH ismini alan örgüt üstlendi. Eski Tunceli CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, bombalı saldırıyla ilgili çok sert bir açıklama yaparak, "Bu insanlık dışı eylemle birlikte sol örgütlerde, eylem tarzı yönünden Ortadoğululaşma ve IŞİD'leşme eğiliminin ortaya çıkmasıdır" tespitinde bulundu.

Örgüte ait internet sitesinde 9 sivil vatandaşın yaralandığı eylemle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde bulunan savcılık ve polis özel harekat lojmanlarına yönelik kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlendiği belirtilerek, eylemi HBDH örgütünün silahlı elemanlarının yaptığı ifade edildi.

Tunceli kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren yasadışı sol örgütler, TKP/ML TİKKO, MKP HKO, MLKP örgütleri kış aylarında yaptıkları açıklamada, bundan böyle Tunceli kırsalında PKK ile ortak hareket edeceklerini ve eylem birliği içinde olduklarını, bu nedenle de HBDH ismini aldıklarını açıklamıştı.

Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Tunceli kırsalında PKK ve sol örgüt mensubu toplam 600 civarında silahlı militan bulunduğu tahmin ediliyor.

AYGÜN: SOL ÖRGÜTLER PKK'NIN APARATI HALİNE GELDİ

Bu arada Eski Tunceli CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, bombalı saldırıyla ilgili çok sert bir açıklama yaptı.

Aygün, "Bu insanlıkdışı eylemin başka bir sonucu ise 'Türkiye solu' diye bilinen bazı ögütlerin PKK'nin bir aparatı haline geldikleridir" dedi.

Aygün'ün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Pazartesi günü Ovacık'ta yaşanan bombalı saldırıda 9 sivil yaralandı. Mesut Toprak (34) gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya. Bir yaşlı kadının bacağında 5 ayrı şarapnel parçası, gençler ve kadınlarda hafif yaralar var. 3 kişinin Dersim ve Elazığ hastanelerinde tedavileri sürüyor" ifadelerini kullandı.

Aygün, "Bu insanlıkdışı eylemi HBDC adlı örgüt dün üstlendi. Bu örgüt bir kaç ay evvel PKK öncülüğünde Kandil Dağı'nda kuruldu. PKK liderlerinden Duran Kalkan, 'AKP'ye karşı HBDC'yi kurduklarını' 12 Mart 2016 tarihinde açıklamıştı. HBDC dün yayınladığı bildirisinde, 'Başarılı bir eylem yaptık, 4 özel harekâtçıyı öldürdük, devlet güçlerinden daha fazla da yaralı var' demiş. Bildiride sivil 9 yaralının lafı bile yok. Oysa yaralananların hepsi sivil..." dedi.

"Neticede HBDC'nin bildirisinde verilen bilgiler gerçek dışıdır" diyen Aygün, "Bu insanlıkdışı eylemin başka bir sonucu ise 'Türkiye solu' diye bilinen bazı ögütlerin PKK'nin bir aparatı haline geldikleridir. Daha da vahimi ise sol örgütlerde, eylem tarzı yönünden Ortadoğululaşma ve IŞİD'leşme eğiliminin ortaya çıkmasıdır" tespitinde bulundu.

Yorumlar