Osmangazi’ye son teknoloji kültür merkezi

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Soğanlı Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor. Temeli geçtiğimiz yıl atılan Soğanlı Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Başkan Mustafa Dündar,...

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi’ye son teknoloji kültür merkezi

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Soğanlı Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor. Temeli geçtiğimiz yıl atılan Soğanlı Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, akıllı bina formatında inşa ettikleri merkezi 2 ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Osmangazi’de mimarlara özgürlük tanıyıp, yepyeni bir mimari çizgi geliştirdiklerini, bu konuda geçtiğimiz dönem çok önemli adım attıklarının altını çizen Başkan Mustafa Dündar, “Bizler Osmangazi’ye, Bursa’ya değer katacak eserler üretmeye devam ediyoruz. İnşaatında sona yaklaştığımız Soğanlı Kültür Merkezi de mimari açıdan farklı bir yapı. Fonksiyonel ve akıllı bir bina formatında inşa ettiğimiz bu yapı, belki de bu yönüyle özel sektörün bile önüne geçmiş bir kamu binası olacak.” dedi.

İçerisinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği, sergilerin açılabileceği, OSMEK kurslarının düzenlenebileceği salonların yer aldığı, gıda ve erzak yardımlarının yapılabileceği bir aşevi ile gençlerin vakit geçirebileceği spor salonu ve kafeteryanın bulunduğu komple bir tesis olacak Soğanlı Kültür Merkezi’nin, aynı zamanda bölgenin dönüşümüne de katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Dündar, “Akıllı bina formatında inşa ettiğimiz bina, otomasyon sistemi sayesinde 24 saat gözetim altında tutulacak. Bu sistemle ilgili tüm altyapı çalışmaları tamamlandı ve binanın tamamında 90 bin metre kablo döşendi. Olası bir yangın, havalandırma, bilgi işlem arızası gibi durumlarda, bu arızaların merkezi sistemde belirlenip kısa sürede giderilmesi sağlanacak. Kurulacak olan güneş enerji sistemi sayesinde binamız sıcak su ihtiyacını da kendisi karşılayacak. Soğanlı Kültür Merkezi, modern mimarisinin yanında, gelişmiş teknolojik altyapısı, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin bir arada gerçekleştirileceği alanları, kendi sıcak su ihtiyacını kendisi karşılayan, kendi kendisini kontrol eden akıllı bir bina olacak.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar