OMV Samsun Elektrik Santrali öğretmen yetiştirecek

OMV Petrol Ofisi AŞ ve OMV Gaz ve Enerji Holding AŞ, Samsun’daki Elektrik Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin kurulu bulunduğu Terme ilçesi Kozluk belgesine Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıracak.

Google Haberlere Abone ol
OMV Samsun Elektrik Santrali öğretmen yetiştirecek

OMV Petrol Ofisi AŞ ve OMV Gaz ve Enerji Holding AŞ, Samsun’daki Elektrik Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin kurulu bulunduğu Terme ilçesi Kozluk belgesine Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıracak. Lisenin temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile OMV Petrol Ofisi AŞ ve OMV Gaz ve Enerji Holding AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri birlikte attı. Lisenin temel atma töreninde konuşan İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bölgenin ilk yatılı öğretmen lisesi olacağını söyledi.

Açılış ve temel atma merasimleri için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Terme’de yapılacak gençlik merkezinin temelini attıktan sonra, Kozluk beldesinde ‘Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temel atma törenine iştirak etti. 480 öğrenci kapasiteli 16 sınıf, 360 öğrenci kapasiteli bir yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimleri yer alacak lisenin temel atma töreninde Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan OMV Petrol Ofisi AŞ ve OMV Gaz ve Enerji Holding AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, OMV’nin şimdiye kadar Samsun bölgesinde, başta eğitim ve gençliğe yönelik projeler olmak üzere birçok farklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini belirterek, bunların en önemlisi olan Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, hem Samsun’a hem bölgeye hem de ülkeye kazandırılmış çok önemli bir değer olduğunu ifade etti. Türkiye’nin OMV için önemine de değinen ve ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak olan, Samsun’da faaliyete başlayan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali yatırımının bunun en somut göstergesi olduğunu belirten Azeri, “OMV olarak, aydınlık Türkiye’nin öğretmenlerinin yetişeceği okulun temelini atarak, gençlerin ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

OMV Samsun Elektrik ve Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Korkut Öztürkmen ise “OMV olarak, ülkenin ekonomik alandaki gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal ve kültürel alanlarda da ülke geleceğine yatırım yapmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda yapacağımız yatırımlar, birlikte şekillendireceğimiz geleceğimize çok daha umutlu ve çok daha güvenli bakmamızı sağlıyor.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa ülkelerini sarsan küresel ekonomik krize rağmen son 11 yılda Türkiye’nin ekonomisinin hiç küçülmeyen birkaç OECD üyesi ülkesinden biri olduğunu kaydetti. Yapılacak lisenin hayırlı olmasını dileyen Bakan Kılıç, temel atmanın ardından NG Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen Samsun şovrumunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan burada yaptığı konuşmada geçmiş hükümetlerin 10 yılda 1 tane stadyum yaptığını hatırlatarak, hala onun borcunu ödediklerini kaydetti. Bakan Kılıç, ilerleyen günlerde birçok stadyumun temelini atacaklarını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar